Certificatul digital de vaccinare va fi folosit doar pentru vacanţele în străinătate

Guvernul îşi doreşte ca toţi românii să poată să meargă în vacanţă în ţară fără discriminări între cei vaccinaţi şi cei care nu doresc să se imunizeze.

Adăugat: 6 Aprilie 2021
Ultima actualizare:6 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Guvernul îşi doreşte ca toţi românii să poată să meargă în vacanţă în ţară fără discriminări între cei vaccinaţi şi cei care nu doresc să se imunizeze.

Certificatul digital de vaccinare va fi folosit doar pentru vacanţele în străinătate.

De aceea hotelierii din ţară se angajează să îi testeze gratuit cu teste rapide de pe turiştii care nu s-au vaccinat sau care nu prezintă o dovadă că au trecut prin boală.

Sunt informaţii de la întâlnirea premierului Florin Cîţu cu reprezentanţii patronatului din hoteluri şi restaurante privind planurile de revenire la o viaţă normală.

De la 1 iunie, operatorii economici din industria ospitalităţii ar putea funcţiona la interior cu o capacitate de la 30 până la 50%, spunea după discuţiile de astăzi de la Palatul Victoria reprezentantul HORA, Dragoş Petrescu.

S-a pus totodată problema facilitării la vaccinare a angajaţilor din această industrie, astfel încât clienţii să se simtă în siguranţă.

Dragoş Petrescu: Lucrăm într-un grup de lucru cu Comitetul de vaccinare în aşa fel încât toţi angajaţii sau cei care doresc, de fapt, din industria noastră să se vaccineze, să poată avea acces la vaccin mai facil, astfel încât clienţii, cetăţenii României care doresc să iasă în restaurante sau în hotel să poată fi siguri că o parte cel puţin, marea majoritate a angajaţilor din industria noastră sunt vaccinaţi, deci sunt în siguranţă.

De asemenea, reprezentanţii HORA au solicitat guvernului să conţină cu măsurile de penalizare sau chiar de ridicare a licenţelor pentru acei agenţi economici care nu respectă condiţiile sanitare, dar şi pentru cei care nu se conformează fiscal şi creează astfel o concurenţă neloială.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza