Cererile de reexaminare ale şefului statului, respinse în Senat

Cererile de reexaminare ale preşedintelui Traian Băsescu referitoare la neimpozitarea pensiilor de până la 2 000 de lei, reducerea TVA la alimentele de bază şi includerea în salariul de bază a stimulentelor pentru personalul din Ministerul Finanţelor şi a

Adăugat: 24 Noiembrie 2010
Ultima actualizare:24 Noiembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Secretarul Comisiei, liberalul Vasile Mustăţea, a declarat că aceste cereri de reexaminare sunt neintemeiate, mai ales în cazul celei de-a treia, pentru că atât ministrul Finanţelor, cât şi premierul au acceptat includerea acestor stimulente în salariul de bază în cadrul negocierilor cu reprezentanţii salariaţilor.

 Şeful comisiei, senatorul PDL, Ovidiu Marian nu a dorit să facă nicio declaraţie pe această temă.

 

 

Cele 3 rapoarte urmează să fie dezbătute în plenul Senatului, prima cameră sesizată.

 Proiectul de lege privind reducerea TVA la 5% , adoptat de Camera Deputaţilor, a  fost iniţiat de PSD, PC şi PNL.
Preşedintele Traian Băsescu declara  la TVR  pe 2 noiembrie că nu va promulga legile care vizează reducerea TVA la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.
Şeful statului a anunţat şi după consultările de marţi, de la Cotroceni, ca va retrimite la Parlament, în cursul zilei, legile privind reducerea la 5 la sută a TVA pentru alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sun 2000 de lei.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în calitate de cameră decizională, reducerea TVA la 5% pentru produsele alimentare de bază  şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.
Amendamentul a fost depus de opoziţie, dar deputaţii aparţinând puterii au votat în favoarea acestor iniţiative fără să-şi fi dat seama, dintr-o "eroare".
Şeful statului a mai precizat că România a ieşit din perioada de instabilitate, dar numai o creştere de peste 2% poate genera o absorbţie suplimentară de forţă de muncă.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
24 Noiembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza