Cererea de urmărire penală a lui Ariton, retrimisă Parchetului

Dosarul de urmărire penală a fostului ministru ministru al Economiei, Ion Ariton, a fost trimis înapoi către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiţie.

Adăugat: 2 Februarie 2015
Ultima actualizare:2 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că dosarul pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de fostul ministru al Economiei,  actualul senator, Ion Ariton a ajuns la Senat,  dar a fost trimis înapoi către Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Preşedintele Senatului a spus că serviciile Parlamentului au solicitat ca şi în cazurile precedente ca dosarul să fie însoţit de un borderou al pieselor incluse în dosar,  în aşa fel încât să nu existe riscul dispariţiei unor file din dosar.

Odată reîntors dosarul la Parlament acesta va fi trimis către Biroul Permanent care va repartiza solicitarea de începere a urmăririi penale către Comisia Juridică din Senat.

Conform procedurilor , comisia trebuie să întocmească un aviz înainte ca plenul să decidă soarta senatorului liberal.

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Koveşi cere Parlamentului ridicarea imunităţii foştilor miniştrii

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton este acuzat că şi-a folosit influenţa pentru a obţine foloase necuvenite şi de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, el i-ar fi determinat pe reprezentanţii a 10 comapanii de stat din subordinea sa, să sponsorizeze cu aproape 2 milioane de lei organizarea Galei Bute.

Ion Ariton şi Elena Udrea, pentru a putea fi începută urmărirea penală a acestora în dosarul "Gala Bute".Autor:
Nucu Jalea
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza