Cererea de urmărire penală a Elenei Udrea intră miercuri în Comisia Juridică

DNA a cerut începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, în dosarul "Gala Bute".

Adăugat: 3 Februarie 2015
Ultima actualizare:3 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia juridică a Camerei Deputatilor se reuneste maine de la ora 10.00  pentru a dezbate cererea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului Elena Udrea. 

DNA a cerut începerea urmăririi penale faţă de Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit unui comunicat al DNA  faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul ministerului în perioada 2010 - 2012 pentru evenimentul Gala Bute.

Udrea: Nu contest controlul judiciar

Deputatul Elena Udrea a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu va contesta controlul judiciar impus de DNA în dosarul Gala Bute, în care este cercetată pentru abuz în serviciu şi alte fapte.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, deputatul Elena Udrea, suspectată de fapte de corupţie în dosarul Gala Bute, a mai declarat, că nu a făcut nimic greşit şi ilegal.

Udrea susţine că numele său a fost invocat  în această afacere din cauza acuzaţiilor pe care le-a formulat săptămâna trecută la adresa directorului interimar al Serviciului Român de Informaţii, generalul Florian Coldea.

Aceasta a mai spus că "se simte mai în siguranţă",  fiind supravegheată de Poliţie.

"Nu am încredere aproape în nimeni în acest moment", a afirmat Elena Udrea, într-o declaraţie făcută la Palatul Parlamentului.

Ea a explicat că a dorit să promoveze România prin intermediul celui mai mare campion pe care îl avea România la aceea dată.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza