Ceremonii şi depuneri de coroane în memoria eroilor români, la Zvolen

O serie de ceremonii în memoria militarilor români care au participat la eliberarea Cehoslovaciei în cel de-Al Doilea Război Mondial au loc astăzi la Zvolen.

Adăugat: 19 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: presidency.ro
trimite pe mail

De menţionat că la Zvolen se află cel mai mare Cimitir Militar al Armatei Române din străinătate.

Preşedinţii României şi Slovaciei vor depune coroane de flori şi vor decora mai mulţi veterani, după cum relatează trimisul RRA.

Preşedintele Klaus Iohannis, împreună cu omologul său slovac, Andrej Kiska, participă astăzi la ceremonia depunerii coroanelor de flori la Cimitirul Militar al Armatei Române din Zvolen, urmată de un alt eveniment: decorarea veteranilor slovaci, participanţi la luptele de eliberare a teritoriului Slovaciei în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Cimitirul din Zvolen, dedicat eroilor români care s-au jertfit pentru eliberarea Cehoslovaciei, este cel mai mare cimitir de război românesc din străinătate, aici avându-şi locul de veci peste 10.000 de militari români.

În centrul cimitirului se află un monument care sugerează prin configuraţia arhitectonică un sanctuar voievodal românesc şi care are pe latura din faţă următorul text: "Glorie veşnică eroilor români căzuţi în luptele pentru eliberarea Republicii Cehoslovacia de sub jugul fascist 1944-1945".

Vizita şefului statului în Slovacia se va încheia cu o scurtă întâlnire cu veteranii slovaci şi cu cetăţeni ai oraşului Zvolen.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza