Ceremonii militare şi religioase, de Ziua Armatei

La Monumentul Eroilor, situat pe DN 7 Arad-Deva, în apropiere de Păuliş, a avut loc un ceremonial militar, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a şefului Statului Major, generalul-locotenetul Nicolae Ciucă.

Adăugat: 25 Octombrie 2015
Ultima actualizare:25 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Președintele Klaus Iohannis, la Ziua Armatei. Sursa: Administrația Prezidențială
trimite pe mail

În toate garnizoanele din ţară sunt organizate astăzi, de Ziua Armatei Române, ceremonii militare şi religioase, iar unele instituţii de profil şi-au deschis porţile pentru cei interesaţi de activitatea pe care o desfăşoară.

La Arad au fost cinstiţi eroii căzuţi la Păuliş în anul 1944, pentru a opri înaintarea trupelor horthyste, iar la ceremonie a participat şi preşedintele ţării. Corespondentul RRA Ioan Suciu are mai multe informaţii despre evenimentele de acolo.

La Monumentul Eroilor, situat pe DN 7 Arad-Deva, în apropiere de Păuliş, a avut loc un ceremonial militar, în prezenţa preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi a şefului Statului Major, generalul-locotenetul Nicolae Ciucă.

"Este o zi a cinstirii memoriei eroilor noştri care şi-au sacrificat viaţa pentru ca acest neam să dăinuiască de-a lungul istoriei, a celor care s-au dedicat apărării patriei, care au contribuit prin jertfa lor la formarea naţiunii şi a statului român, dar şi a celor care au căzut la datorie în misiuni internaţionale, în numele unor valori şi principii universale", a spus Klaus Iohannis.

Bătălia de la Păuliş a rămas în istorie drept una dintre cele mai crâncene lupte din Al Doilea Război Mondial, purtate de elevii Şcolii Militare de Subofiţeri de la Radna, după întoarcerea armelor contra Germaniei hitleriste.

Manifestările au continuat în Arad, la Monumentul Ostaşului Român, din Piaţa Avram Iancu.

Arădenii au asistat la defilarea Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazu" şi a militarilor americani din Regimentul 2 Cavalerie al United States Army Forces, dislocaţi în Europa.

"Ştafeta Veteranilor" a ajuns la  la Carei

Istorici, oameni de cultură, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene participă  la manifestările organizate  la Carei, lângă Monumentul Ostaşului Român, pentru a marca Ziua Armatei Române.

Evenimentul a început cu o slujbă religioasă şi a continuat cu parada militară şi sosirea "Ştafetei Veteranilor", membrii grupului "Invictus România" predând tricolorul veteranilor de război, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mircea Duşa.

Au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român, moment  urmat de o ceremonie militară şi salutul Gărzii de Onoare.

Toţi cei prezenţi au ţinut un moment de reculegere în memoria celor care s-au jertfit pentru eliberarea ultimei brazde de pământ românesc,  la Carei, transmite corespondentul RRA, Adrian Lungu.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza