Ceremonii de comemorare a eroilor din Primul Război Mondial

Anul acesta, ceremoniile de comemorare a eroilor din primul război mondial au avut o premieră: numele eroilor au fost rostite în cadru solemn.

Adăugat: 26 August 2016
Ultima actualizare:26 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Foto: Daniela Mănuță
trimite pe mail

În mai multe oraşe din ţară au avut loc astăzi ceremonii de comemorare a eroilor din Primul Război Mondial.

Evenimentele se întind pe durata mai multor zile, sunt organizate de MApN şi au loc în contextul în care mâine se împlinesc 100 de ani de la intrarea României în război.

Ceremoniile de anul acesta au avut parte şi de o premieră - numele eroilor au fost rostite în cadru solemn.

Ceremonia a început cu oficierea unei slujbe religioase de pomenire a militarilor care şi-au pierdut viaţa în Primul Război Mondial, apoi a fost ţinut un moment de reculegere în memoria lor şi în premieră au avut loc simultan în 100 de cimitire sau monumente ale eroilor din ţară ceremonii de rostire solemnă a numelor eroilor căzuţi în acest război.

De la 17:45, o ceremonie similară se va desfăşura şi în Piaţa Tricolorului din Bucureşti.

Mâine, la Curtea de Argeş vor fi organizate, de la ora 11:00, o ceremonie militară de depuneri de coroane de flori în Cimitirul Eroilor, iar de la ora 12:00 va fi depusă o candelă la Mormântul Regelui Ferdinand I, urmată de o slujbă de pomenire la Catedrală.

Tot sâmbătă, de la ora 9:00, va avea loc o ceremonie şi la Fundata, judeţul Braşov, la monumentul dedicat primului ofiţer al Armatei Române căzut la datorie în Primul Război Mondial.

De la ora 21:00 militarii Armatei Române vor trece din nou Carpaţii în mod simbolic.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza