"Celulă de criză" pentru românul răpit în Burkina Faso

Celula de criză convocată de ministrul Bogdan Aurescu în cazul românului răpit în Burkina Faso se află de aseară în contact permanent cu autorităţile franceze şi cu cele din Burkina Faso.

Adăugat: 5 Aprilie 2015
Ultima actualizare:5 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 1 Celula de criză convocată la Ministerul de Externe imediat după semnalarea răpirii unui român în Burkina Faso le-a cerut misiunilor diplomatice ale ţării noastre din regiune să fie în alertă maximă şi să menţină legătura în permanenţă cu autorităţile locale competente.

Familia cetăţeanului român a fost invitată, astăzi, la sediul ministerului, unde i-au fost prezentate ultimele date cunoscute, despre cel răpit.

Având în vedere situaţia sensibilă în care acesta se află, nu pot fi făcute publice date cu caracter personal sau alte informaţii care ar putea pune în pericol viaţa lui sau buna desfăşurare a acţiunilor de eliberare, transmite Ministerul de Externe.

UPDATE Românul răpit ieri de indivizi înarmaţi, de la o mină din Burkina Faso, nu a fost rănit în schimbul de focuri cu atacatorii, potrivit informaţiilor obţinute de Ministerul de Externe.

Ministerul român de Externe a activat o "celulă de criză" pentru cazul agentului de securitate român răpit ieri de indivizi înarmaţi de la o mină din Burkina Faso.

România nu are ambasadă în Burkina Faso, aşa că au fost trimise instrucţiuni către toate misiunile diplomatice din zonă. Între timp, forţe de securitate burkineze şi maliene au fost trimise în căutarea românului şi a răpitorilor săi.

El ar fi fost dus de atacatori spre graniţa cu Mali, ţară unde există numeroşi islamişti înarmaţi şi bande criminale şi unde în trecut au avut loc mai multe răpiri de cetăţeni occidentali, transmit agenţiile de presă.

Românul a fost răpit de cinci bărbarţi cu turbane, în timp ce patrula într-un vehicul însoţit de şofer şi de un jandarm. Răpitorii nu au fost identificaţi, potrivit site-ului de ştiri info-afrique, este proabil ca ei să fi fost rebeli tuaregi afiliaţi Al-Qaida.

Mina unde s-a întâmplat incidentul este o filială a companiei Timis Corporation deţinute de australianul de origine română Frank Timiş.

Surse din industrie spun că relaţiile cu comunitatea locală erau tensionate.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
5 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza