Celulă de criză la MAE. Controale drastice la graniţele Franţei

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a activat azi-noapte celula de criză la nivelul ministerului, în urma atacurilor din capitala Franţei.

Adăugat: 14 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe
trimite pe mail

 În paralel, Ambasada României la Paris continuă demersurile legale pe lângă autorităţile franceze pentru a obţine informaţii suplimentare şi pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români.

Verificările sunt în curs iar misiunea diplomatică românească este pregătită să acordă asistenţă consulară, Ministerul Afacerilor Externe informează pe cetăţenii români care se află, tranzitează, sau călătoresc în Franţa că este stare de urgenţă pe tot teritoriul acestei ţări şi au fost instituite controale la frontieră. Ministerul recomandă cetăţenilor români aflaţi în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranţă transmise de autorităţile de la Paris şi să evite orice deplasare.

Românii care vor să călătorească în Franţa o pot face, dar autorităţile franceze au introdus controale drastice la graniţe.

De altfel, un comunicat de la Preşedinţia franceză precizează că nu este vorba de o închidere propriu-zisă a graniţelor, ci de o reintroducere a controalelor.

Măsura fusese deja luată de ieri, dinainte de atentate, în vederea securizării spaţiului francez pentru conferinţa privind schimbările climatice, prevăzută pentru 30 noiembrie.

Controlalele la frontierele franceze sunt în vigoare pentru o lună.

Românii sunt sfătutiţi să verifice alertele de călătorie, publicate şi actualizate de Ministerul român de Externe pe site-ul său. În acest moment, circulaţia între România şi Franţa este posibilă.

Amintim că azi noapte, indivizi înarmaţi şi atacatori sinucigaşi au atacat noaptea trecută restaurante şi baruri aglomerate, precum şi o sală de concerte în mai multe zone din Paris, ucigând cel puţin 120 de oameni în ceea ce preşedintele francez François Hollande a numit un atac terorist fără precedent în istoria Franţei.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
14 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza