Cel mai mare exerciţiu militar multinaţional, în România

Desfăşurare impresionantă de forţe ieri în Poligonul de la Borduşani şi la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Adăugat: 17 Iulie 2017
Ultima actualizare:17 Iulie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cel mai mare exerciţiul militar multinaţional desfăşurat vreodată în România şi-a consumat două noi etape. În prima parte a zilei, la Borduşani, a fost simulată trecerea în forţă a unui curs de apă.

Ben Hodges este comandantul Forţelor Terestre Americane din Europa. 

"Aceasta e cea mai impresionantă traversare de râu pe care am văzut-o vreodată şi sunt în armată de 37 de ani. Sunt foarte mândru de Armata Română, de serviciile terestre marine şi de aviaţie şi de forţele speciale. Sincer, am căpătat foarte multă încredere văzând capabilitatea pe care ne-au arătat-o românii", Ben Hodges.

Teatrul de operaţii s-a mutat, în cursul după-amiezei, câteva zeci de kilometri mai la sud, la Mihail Kogălniceanu.

Plecând de la scenariul că, în cursul traversării de la Borduşani, mai mulţi militari au fost răniţi, în baza aeriană constănţeană s-a simulat acordarea îngrijirilor medicale corespunzătoare şi evacuarea medicală a acestora. Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării Naţionale. 

Adrian Ţuţuianu: Toţi cei care sunt implicaţi şi-au arătat buna pregătirea profesională. Prezenţa trupelor americane la aceste exerciţii vine să arate interesul  pe care partea americană îl arată relaţiei cu România şi parteneriatului strategic. Exerciţiul s-a desfăşurat cu succes, există resurse şi capabilităţi militare care au ştiut să lucreze împreună şi să dea o notă foarte bună acestui exerciţiu. 

Armata Română şi aliaţii NATO consideră că aplicaţiile s-au desfăşurat cu succes, iar invitaţii - printre care şi ambasadorul Statelor Unite La Bucureşti - au apreciat nivelul de prergătire al militarilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza