Cei patru foşti miniştri din dosarul Rompetrol 2 pot fi urmăriţi penal

Cei patru foşti miniştri implicaţi în dosarul Rompetrol 2 pot fi urmăriţi penal, după ce preşedintele Klaus Iohannis a avizat cererile procurorilor în acest sens.

Adăugat: 31 Mai 2016
Ultima actualizare:31 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Administraţia Prezidenţială precizează că şeful statului i-a transmis astăzi ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a foştilor miniştri Mihai Tănăsescu, Sebastian Vlădescu, Gheorghe Pogea şi Dan Ioan Popescu.

AICI Comunicatul Administraţiei Prezidenţiale

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea acestor cereri.

Procurorii DIICOT îi acuză pe cei patru că s-au constituit într-un grup infracţional organizat şi sunt complici la delapidare.

Foştii miniştri sunt suspectaţi că s-au înţeles cu mai mulţi oameni de afaceri pentru a promova o ordonanţă de urgenţă prin care datoriile la buget ale Rompetrol Rafinare din anul 2003, de peste 600 de milioane de dolari, să fie convertite în obligaţiuni subscrise de către Ministerul Finanţelor.

Dosarul Rompetrol 2 este disjuns din cel în care au fost deja condamnate 12 persoane şi în care a fost judecat şi Dinu Patriciu.

În dosarul iniţial Rompetrol, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în octombrie 2014, pe fostul senator Sorin Roşca Stănescu, la doi ani şi patru luni de închisoare, şi pe fostul ministru Sorin Pantiş la doi ani şi opt luni de închisoare, în ambele cazuri pedepsele fiind cu executare, mai informează readctorul RRA.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza