Cei doi ofiţeri ISU, arestaţi preventiv

Ambii ofiţeri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Antonina Radu şi George Matei, reţinuţi săptămâna aceasta de procurori în dosarul Colectiv, vor fi plasaţi în arest preventiv, a decis Curtea Militară de Apel.

Adăugat: 14 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Iniţial, Tribunalul Militar stabilise ca inspectorul Antonina Radu să fie cercetată în arest la domiciliu, însă din cauza gravităţii faptelor de care este acuzată, judecătorii au considerat că şi în cazul ei se impune încarcerarea.

Tribunalul Militar Bucureşti motivează arestarea preventivă a lui George Matei şi arestul la domiciliu pentru Antonina Radu - Inspectori ISU urmăriţi penal în dosarul tragediei de la clubul Colectiv - prin faptul că acţiunile lor au fost de o gravitate excepţională şi au avut consecinţe catastrofale.

Potrivit magistraţilor Curţii Militare de Apel, din declaraţiile martorilor rezultă fără dubiu că cei doi inspectori ISU aveau cunoştinţă despre funcţionarea clubului Colectiv fără autorizaţie PSI şi chiar s-au ocupat de completarea carnetelor şi efectuarea instructajelor cu angajaţii localului.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza