CEDO prezintă decizia-pilot în privinţa sistemului penitenciar din România

Curtea Europeană a Drepturilor Omului urmează să prezinte astăzi o decizie-pilot privind problemele sistemului penitenciar din România.

Adăugat: 25 Aprilie 2017
Ultima actualizare:25 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Europeană a Drepturilor Omului urmează să prezinte astăzi o decizie-pilot privind problemele sistemului penitenciar din România, în contextul în care numărul sesizărilor la această instanţă a crescut cu aproape 110 la sută anul trecut.

Până acum peste 500 de deţinuti români au câstigat procese la CEDO.

Potrivit directorului Administratiei Naţionale a Penitenciarelor, Marius Vulpe, nu ar exista închisoare în ţară care să nu aibă o cauză pierdută la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spuns ieri că speră într-o hotărâre echilibrată.

"Eu personal sper într-o decizie echilibrată, care să înţeleagă condiţiile concrete de la noi, decizie după care vom veni cu acea foaie de parcurs, măsurile pe care le vom lua pentru îndeplinirea tuturor cerinţelor din decizie pentru respectarea condiţiilor deţinuţilor", a spus ministrul Justiţiei.

În toate închisorile din ţară sunt 33.000 de paturi şi 27.500 de deţinuţi, însă nu peste tot este respectată suprafaţa legală de patru metri pentru fiecare deţinut, au recunoscut responsabilii de la administraţia penitenciarelor.

Pentru rezolvarea acestor probleme, decizia pilot a CEDO urmează să impună şi un termen, probabil de 18 luni, potrivit declaraţiei făcute în ianuarie de  preşedintele Klaus Iohannis după întâlnirea cu preşedintele instanţei europene .
   Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza