Cearta Preda - Voinescu "aprinde spiritele" în PDL

Două "voci" grele din PDL - Sever Voinescu şi Cezar Preda- au un schimb dur de replici care stârnesc opinii pro şi contra în partid.

Adăugat: 9 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Pe fondul unor nemulţumiri  apărute în PDL după eşecul din alegeri şi în contextul discuţiilor despre oportunitatea unui congres, cearta dintre Cezar Preda şi Sever Voinescu stârneşte vii discuţii în PDL.

Prim-vicepreşedintele PDL, Cezar Preda, l-a acuzat pe Sever Voinescu de "trădarea" partidului şi a susţinut că singurul lucru pe care îl poate cere acesta este să fie dat afară

"Singurul lucru pe care-l poate cere Sever Voinescu este să fie dat afară repede din partid! Pentru ce ne trebuie şase luni pentru a-i da afară din partid pe toţi trădătorii care au făcut campanie împotriva partidului şi în favoarea adversarilor politici? Acesta este răspunsul corect la întrebările trădătorilor sau neimplicaţilor în această bătălie grea din 9 decembrie", a declarat Cezar Preda, pentru RTV, după ce Sever Voinescu a cerut urgentarea organizării congresului PDL.

Cezar Preda îl acuză pe Voinescu de faptul că în campania electorală a susţinut candidatura fostului deputat PDL Maria Stavrositu chiar şi după ce aceasta a decis să candideze din partea PPDD.

Replica lui Sever Voinescu a venit pe o reţea de socializare.

Acesta se întreabă ironic dacă Cezar Preda "există".

"Vă rog să mă ajutaţi să-mi amintesc cine e acest Cezar Preda - ca să-l pot băga în seamă trebuie întâi să mă asigur că există. Există?".

Postarea lui Sever Voinescu

Sursa: FacebookPreda şi Baconschi,  de partea lui Voinescu

Eurodeputatul PDL Cristian Preda scrie, pe blogul său, că este solidar cu Sever Voinescu, ameninţat cu excluderea din partid de către Cezar Preda şi aminteşte că prim-vicepreşedintele PDL a pierdut şi alegerile locale, când a candidat la şefia CJ Buzău, şi pe cele generale, într-un colegiu din judeţ.

"Sunt, se înţelege, solidar cu Sever Voinescu, ameninţat cu excluderea din PDL de către Cezar Preda. În loc să explice de ce e nevoie de 6 luni pentru a pregăti o nouă Convenţie, prim-vicepreşedintele PDL recurge la invective", scrie Cristian Preda pe blogul său.

În opinia sa, "PDL nu are nevoie de un ţap ispăşitor (sau mai mulţi), ci de un reformator (sau mai mulţi)".

Şi fostul ministru Teodor Baconschi scrie, pe Facebook, că este solidar cu Sever Voinescu şi aminteşte că organizaţia Buzău a PDL, condusă de Cezar Preda, a obţinut sub 10% la locale, iar la parlamentare sub media partidului, Preda intrând de pe locul 3 în Parlament.
  
"Cezar Preda, a cărui organizaţie de Buzău a realizat un scor sub 10% la locale, a fost promovat în vară PVP (prim-vicepreşedinte - n.r.) PDL. La parlamentare, scorul său a fost tot sub media partidului pe ţară, dar omul a avut iarăşi "noroc", intrând la redistribuire de pe locul 3. Acum, dl Cezar Preda cere furios excluderea din PDL a lui Sever Voinescu. Sunt solidar cu dl Voinescu. Nu el este vinovat de faptele rezumate mai sus", mai scrie Baconschi.

Boc face apel la înţeleciune

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc i-a sfătuit pe membrii partidului să se adune, nu să se excludă, şi le-a reamintit că adversarii sunt în afara PDL, nu în interior, referindu-se la declaraţiile lui Cezar Preda privind excluderea lui Sever Voinescu.

Emil Boc a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile prim-vicepreşedintelui PDL Cezar Preda legate de excluderea din partid a lui Sever Voinescu.

"Eu le adresez doar sfaturi de înţelepciune, ca fost preşedinte. În perioade de opoziţie ai nevoie să aduni, nu să excluzi. Cele mai bune soluţii sunt în interiorul partidului. Vreau să le reamintesc colegilor de partid că adversarii sunt în afara partidului, nu în interiorul lui. Ne batem cu opoziţia, nu în interior, să arătăm care suntem mai frumoşi. Asta este soarta unui partid de opoziţie, să se bată cu opoziţia, nu să-şi rezolve ştiu eu ce probleme în interior. În interior ai dreptul să spui tot ce doreşti şi ce gândeşti, în forurile de partid, şi acolo e bine să se deruleze discuţiile cu privire la soarta partidului", a spus Boc.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
9 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza