Ce variante are Guvernul pentru adoptarea Codului Fiscal

După ce şeful statului a întors legea la Senat, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat că există două variante prin care măsurile fiscale pot fi adoptate la timp.

Adăugat: 18 Iulie 2015
Ultima actualizare:18 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor
trimite pe mail

Guvernul doreşte ca noul Cod Fiscal să intre în vigoare cel mai târziu la începutul anului viitor şi va folosi toate căile legale pentru a atinge acest scop.

După ce şeful statului a întors legea la Senat, ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat că există două variante prin care măsurile fiscale pot fi adoptate la timp: convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului sau adoptarea unei ordonanţe.

Ministrul Finanţelor a atras atenţia că şeful statului nu a avut motive justificate pentru respingerea Codului Fiscal, iar decizia sa întârzie pregătirea bugetului de stat pentru 2016 şi creează confuzie în mediul de afaceri.

PNL afirmă exact contrariul.

În opinia liderilor partidului, reîntoarcerea Codului Fiscal la parlament este îndreptăţită pentru că Executivul nu a precizat măsurile premergătoare care să asigure implementarea acestei legi, fără producerea unor dezechilibre economice.

Liberalii spun că ei susţin relaxarea fiscală, dacă este însoţită de măsuri de creştere a încasărilor bugetare.

Principalele forţe politice agreează convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare pentru reexaminarea acestei legi, considerând că România are nevoie urgentă de Codul Fiscal.Autor:
Gabriela Tătărău
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza