Ce urări transmit politicienii românilor de Ziua Naţională

Politicienii români au transmis românilor urări de Ziua Naţională, pe reţelele de socializare.

Adăugat: 1 Decembrie 2017
Ultima actualizare:1 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Presedintele Klaus Iohannis spune, într-un mesaj video postat vineri dimineaţă pe Facebook, că acum, în prag de Centenar, este un bun prilej sa reflectăm la cum vrem sa arate ţara noastră.

"Numai împreuna, implicati si determinati, vom reusi sa construim o Românie puternica si respectata în Europa si în lume. La multi ani, dragi români, La multi ani România",  spune Iohannis în mesajul transmis de Ziua Nationala a României.

Tudose: 1 Decembrie le-a adus românilor demnitate

Premierul Mihai Tudose susţine că 1 Decembrie 1918 a făcut ca România să devină unită şi respectată, iar istoria a demonstrat că acest moment a deschis drumul către o perioadă de modernizare a ţării.

"1 Decembrie le-a adus românilor demnitate şi îndeplinirea idealului naţional. Centenarul Marii Uniri este angajamentul nostru pentru redefinirea valorilor naţionale. Centenarul Marii Uniri va fi nu doar un moment de marcare a istoriei ci, mai ales, un punct de reper pentru repunerea la locul cuvenit a identităţii naţionale. La mulţi ani, România! La mulţi ani românilor din ţară şi de pretutindeni! La mulţi ani tuturor celor care trăiesc în România!", urează premierul.

Dragnea: Să învăţăm lecţia înaintaşilor noştri

România trebuie să aibă un ideal, idealul unei ţări suverane şi prospere, respectate în lume, a transmis, într-un mesaj publicat pe Facebook, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

"Visul unităţii noastre naţionale a fost realizat, în urmă cu aproape 100 de ani, prin jertfa pe front a soldaţilor, prin elanul naţional al populaţiei şi prin acţiunea unor oameni politici extraordinari. Aceşti oameni înţelepţi, demni şi curajoşi au făcut, împreună cu Armata şi cu voluntarii, România de peste 100 de ani, România de astăzi. Ei au construit unitatea şi suveranitatea naţională. Este datoria noastră să le urmăm exemplul şi să ne gândim la următoarea sută de ani. România trebuie să aibă un ideal, idealul unei ţări suverane şi prospere, respectate în lume. Să învăţăm lecţia înaintaşilor noştri şi să rămânem cu faţa la istorie. Numai aşa îl vom putea realiza. La mulţi ani, România! La mulţi ani, tuturor românilor!", a scris preşedintele Camerei Deputaţilor pe reţeaua de socializare.

Tăriceanu: Sunt convins că vom depăşi toate dificultăţile din prezent

Trăim o perioadă în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt ameninţate, o perioadă în care se pare că românii nu-şi pot singuri decide viitorul, a declarat, vineri, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, care a adăugat că este convins 'că vom depăşi toate aceste dificultăţi, aşa cum am făcut-o şi în ultimii 25 de ani'.

"Sărbătorim ziua de 1 Decembrie amintindu-ne valorile şi idealurile pentru care au militat înaintaşii noştri în anul 1918. Dorinţa de libertate, de autodeterminare şi de a aduna pe toţi românii sub un singur steag. Astăzi, trăim o perioadă în care drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt ameninţate, trăim într-o perioadă în care se pare că românii nu-şi pot singuri decide viitorul. Sunt convins, însă, că vom depăşi toate aceste dificultăţi, aşa cum am făcut-o şi în ultimii 25 de ani, după ce am lăsat în urmă haina grea a comunismului şi ne-am pregătit cu toţii să construim o societate mai prosperă, o societate mai bună, mai democratică, mai liberă", a afirmat preşedintele Senatului, în mesajul video postat pe Facebook cu prilejul Zilei Naţionale.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza