Ce subiecte sunt pe agenda sesiunii de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei

Atacurile la adresa jurnaliştilor şi libertatea presei în Europa, sau funcţionarea instituţiilor democratice în Turcia, se află printre temele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Adăugat: 24 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei îşi ţine sesiunea de iarnă săptămâna aceasta, la Strasbourg, cu teme importante pe ordinea de zi: atacurile la adresa jurnaliştilor şi libertatea presei în Europa, funcţionarea instituţiilor democratice în Turcia, necesitatea unei noi politici europene privind migraţia, situaţia din Siria şi efectele asupra ţărilor vecine.

Ieri, spaniolul Pedro Agramunt a fost reales preşedinte al Adunării pentru încă un mandat de un an, timp în care principalele sale preocupări vor viza terorismul internaţional, criza refugiaţilor şi combaterea discursului populist şi antisemit.

Tot ieri au fost aleşi vicepreşedinţii Adunării. Locul care revine României a rămas însă vacant până la numirea noii delegaţii de către Parlamentul de la Bucureşti.

O situaţie nemaiîntâlnită s-a petrecut cu delegaţia slovacă, care nu a fost deocamdată acceptată, pentru că nu a respectat regula reprezentativităţii şi nu are nici o femeie în componenţă.

Pe de altă parte, Rusia, a cărei delegaţie are dreptul de vot suspendat, este pentru a doua oară când nu îşi deplasează parlamentarii la Strasbourg.

Ministrul de externe cipriot a formulat aseară priorităţile mandatului său în fruntea Comitetului de Miniştri.

Între acestea se numără întărirea securităţii democratice în Europa şi elaborarea unei noi convenţii privind infracţiunile ce vizează bunurile culturale.

Combaterea antisemitismului rămâne o preocupare majoră a Comitetului de Miniştri, a mai spus şeful diplomaţiei cipriote, răspunzând unei întrebări formulate de senatorul Titus Corlăţean, care atrăgea atenţia că azi se marchează Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

La acest eveniment va participa şi preşedintele României, dl Klaus Iohannis, care urmează să sosească aici în jurul prânzului.

 Autor:
Dan Preda
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza