Ce spun Ministerul Public, CSM şi DIICOT despre modificările din justiţie

Ministerul Public susţine că nu a fost consultat în legătură cu modificările legilor justiţiei, CSM transmite că nu a primit propunerile, iar DIICOT afirmă că preconizatele modificări nu s-au aflat în dezbatere publică.

Adăugat: 24 August 2017
Ultima actualizare:24 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Instituţiile direct vizate de modificările din justiţie susţin că nu pot formula un punct de vedere întrucât nu au primit deocamdată propunerile ministrului justiţiei, dar atrag atenţia că este nevoie de o dezbatere publică amplă înainte de adoptarea de către guvern şi parlament a modificărilor respective.

Ministerul Public precizează că nu a fost consultat şi că a luat act cu surprindere şi îngrijorare de modificările anunţate de ministrul justiţiei.

Instituţia amintită susţine că până la acest moment nu i-a fost transmis proiectul de modificare a legilor justiţiei şi că va formula un punct de vedere complet după ce va studia documentul.

Şi Consiliul Superior al Magistraturii transmite printr-un comunicat de presă că până în prezent nu a primit propunerile şi că îşi va exprima poziţia motivată şi punctuală asupra acestora în momentul în care ele îi vor fi comunicate în condiţiile legii.

La rândul său, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism atrage atenţia că preconizatele modificări ale legilor justiţiei nu s-a aflat până acum în dezbatere publică şi nu reprezintă rezultatul unor consultări anterioare.

DIICOT consideră necesară convocarea Adunării generale a procurorilor care să adopte o rezoluţie unitară în acest sens.

În schimb, Inspecţia judiciară apreciază ca fiind oportună trecerea sa în subordinea Ministerului Justiţiei.

Singura care nu a reacţionat în niciun fel până acum este Direcţia Naţională Anticorupţie.

 Autor:
Mira Gomboş
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza