Ce spun liderii politici de la București despre întâlnirea Iohannis - Trump

Liderii politici români au salutat consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi s-au angajat să susţină alocarea unor fonduri importante pentru apărare.

Adăugat: 11 Iunie 2017
Ultima actualizare:11 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu, ministrul de externe
trimite pe mail

Liderii politici de la Bucureşti au apreciat întâlnirea pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o, la Casa Albă, cu omologul său american, Donald Trump.

Ei au salutat consolidarea Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi s-au angajat să susţină alocarea unor fonduri importante pentru apărare.

Ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, consideră că SUA apreciază eforturile României în materie de apărare, dar spune că trebuie fructificată şi componenta economică a Parteneriatului Strategic.

"Am văzut o apreciere extrem de bună, aş spune chiar deosebit de bună, în legătură cu eforturile României pe cele două teme care au fost menţionate de preşedintele Trump: creşterea bugetului de către actualul Guvern la 2% din PIB, şi participarea Forţelor Armate Române la operaţiunile din străinătate", a spus Teodor Meleşcanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, apreciază că întâlnirea dintre preşedintele României, Klaus Iohannis, şi cel al Statelor Unite, Donald Trump, reprezintă un reper politic foarte important, dar aceasta nu aduce soluţii la provocările cu care ne confruntăm în plan intern.

El a mai spus că opinia publică, Parlamentul şi partidele politice aşteaptă acum cu interes să cunoască şi să dezbată în mod democratic obiectivele comune care au rezultat în urma convorbirilor oficiale de la Casa Albă.

La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a salutat faptul că Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite se întăreşte.

Într-un mesaj postat pe internet, Liviu Dragnea constată că alocarea celor 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare, care a avut loc în urma unui consens naţional, a dus la rezultate concrete.

USR anunţă că va monitoriza respectarea acestui angajament, în condiţiile în care atrage atenia asupra riscurilor a ceea ce numeşte "politica opacă şi ineficientă a Guvernului Grindeanu şi a PSD".Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza