Ce răspuns a primit Avocatul Poporului despre cazul Bodnariu

Ombudsman-ul Parlamentar pentru Administraţia Publică din Norvegia susţine că, în acest moment, nu există motive pentru a investiga cazul familiei Bodnariu.

Adăugat: 14 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ciorbea, Avocatul Poporului
trimite pe mail

Într-un răspuns la adresa înaintată de Avocatul Poporului, în legătură cu cei cinci copii preluaţi de la părinţii lor de către autorităţi, instituţia a precizat că responsabilitatea investigării cazului revine Guvernatorului Districtual - transmite redactorul RRA, Mădălina Verman.

În scrisoare se mai arată că părinţii au dreptul la un proces echitabil, inclusiv la un avocat plătit de guvern, dreptul de a fi audiaţi şi cel de a contesta decizia Comisiei la Tribunalul Districtual, dar şi că Ombudsman-ul nu poate investiga deciziile instanţelor.

Săptămâna viitoare, deputaţii din Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării vor merge în Norvegia şi vor vizita şi familia Bodnariu. Parlamentarii români se bazează pe sprijinul omologilor lor norvegieni pentru armonizarea legislaţiei cu normele europene,  afirmă deputatul PNL Mircea Dolha.

"Nu mergem să acuzăm nici autoritatea pentru protecţia copilului de acolo, nu mergem să acuzăm nici familia Bodnariu pentru că vrem doar să aflăm că s-au respectat toate normele legale în acest caz, dar şi în alte cazuri şi că aceşti cetăţeni români sunt bine reprezentaţi. Noi ne bazăm foarte mult pe sprijinul colegilor parlamentari norvegieni care trebuie să înţeleagă că noi cerem doar ca parlamentul norvegian să iniţieze legile necesare, iniţiativele necesare pentru a-şi armoniza legislaţia la fel cu cea europeană şi nu dorim decât să fie o legislaţie în armonie cu cea europeană", a spus Dolha.

Amintim că toate aceste demersuri au fost iniţiate după ce autorităţile norvegiene au luat, luna trecută, cei cinci copii ai familiei mixte Bodnariu, motivând că li s-ar fi aplicat corecţii fizice.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza