Ce priorităţi au miniştrii Cabinetului Ponta?

Miniştrii propuşi de premierul Victor Ponta nu s-au instalat încă la ministerele unde au fost desemnaţi, dar şi-au făcut deja "temele".

Adăugat: 2 Mai 2012
Ultima actualizare:4 Mai 2012

trimite pe mail

Câţiva miniştri propuşi de primul ministru desemnat, Victor Ponta, şi-au făcut deja "tema" şi s-au prezentat, miercuri, cu priorităţile pe care le au atunci când vor prelua conducerea la ministerul la care au fost desemnaţi.

Europarlamentarul PSD Rovana Plumb, desemnată pentru  funcţia de ministru al Mediului, a declarat miercuri, înaintea Biroului Permanent al partidului, că propunerea premierului desemnat Victor Ponta o onorează şi o acceptă cu "realism şi determinare" şi a precizat că va gestiona acest domeniu "corect, eficient şi transparent", în interes naţional, pentru cetăţeni.

"Principalul obiectiv îl reprezintă respectarea dreptului la un mediu curat pentru toţi cetăţenii din România. Dialogul cu foştii miniştri, în special cu cel care a ocupat până vineri acest portofoliu, va fi unul dintre paşii pe care îi voi face", a subliniat Rovana Plumb.

Preşedintele Organizaţiei de Femei a PSD, Rovana Plumb, propusă pentru funcţia de Ministru al Mediului în Cabinetul Ponta, este în prezent europarlamentar şi a fost, în guvernarea 2001-2004 preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Corina Dumitrescu: Bacalaureatul va fi organizat în cele mai bune şi corecte condiţii

Priorităţi zero ale miniştrilor

Victor Ponta, premier: Prioritatea zero -  respectarea legilor

Rovana Plumb, Mediu: Dreptul la mediu curat

Corina Dumitrescu, Educaţie: Bacalaureat corect

Mariana Câmpeanu, Muncă: Salarii majorate cu 15% pentru bugetari şi restituirea CAS la pensii


    
Ministrul desemnat al Educaţiei, Corina Dumitrescu, a declarat, miercuri, înaintea Biroului Permanent al PSD, că examenul de bacalaureat din acest an va fi organizat în cele mai bune şi corecte condiţii.
    
"Bacalaureatul va fi organizat în cele mai bune şi corecte condiţii şi desigur o serie de alte probleme atât în preuniversitar, cât şi în universitar, atât ne îngăduie acest interval de timp de doar şase luni", a spus Corina Dumitrescu.
    
Corina Dumitrescu este rectorul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir".

Totodată, este preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Universităţilor Particulare din România şi membru fondator al Asociaţiei de Cultură "Dimitrie Cantemir".
    
Câmpeanu a anunţat "salarii majorate cu 15% pentru bugetari şi restituirea CAS la pensii"

Mariana Câmpeanu, ministrul nominalizat al Muncii, a afirmat, miercuri, că salariile bugetarilor vor fi reîntregite cu 15%, în timp ce pensionarilor le va fi restituit CAS-ul încasat ilegal.

"Este cert şi pot să confirm că vom reîntregi salariile cu 15% şi vom restitui pensionarilor banii care au fost opriţi în mod abuziv prin contribuţia de sănătate care a fost calculată la întreaga pensie. Acest lucru pot să confirm. Termenele, cum, când, în tranşe egale, în două-trei tranşe, asta se va stabili de următorul guvern, dacă va fi validat de Parlament. Aceste lucruri se vor împlini. Le-a anunţat şi primul ministru. Modul de îndeplinire va fi anunţat în programul de guvernare şi până luni nu mai este mult", a spus Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu a fost nominalizată chiar de ziua sa pentru Ministerul Muncii, după un prim mandat în 2008, de doar două luni, în prag de alegeri parlamentare, priorităţile anunţate de aceasta fiind restituirea CASS, reţinută ilegal pensionarilor, dar şi relansarea dialogului social.

În vârstă de 64 de ani, Mariana Câmpeanu este economistă şi a mai ocupat portofoliul Muncii în Guvernul Tăriceanu, anterior conducând şi Casa Naţională de Pensii.

Prioritatea zero este respectarea legilor acestei ţări "fără excepţii, fără derogări şi fără scuze"

Premierul desemnat Victor Ponta a prezentat miniştrii care vor compune cabinetul său, precizând că prioritatea zero este respectarea legilor acestei ţări "fără excepţii, fără derogări şi fără scuze".

Sarcina acestui guvern, a spus Ponta, este  schimbarea radicală a modului de guvernare - atitudine, priorităţi, direcţie şi oameni.

 "Am păstrat aceeaşi structură deocamdată, pentru ca după alegeri să schimbăm modul de organizare a Guvernului, după o structură mai europeană. Atunci vom anunţa şi noii titulari ai portofoliilor", a precizat Ponta.

În ceea ce priveşte alegerea titularilor, Ponta a spus că a ţinut cont de experienţa profesională a fiecăruia, pentru că "nu este timp de învăţat" şi pentru a face, astfel, o diferenţiere faţă de fostul Guvern, format preponderent din persoane neexperimentate.

El a precizat că mandatul acestui guvern este unul limitat, până la alegeri.
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
2 Mai 2012
Ultima actualizare:
4 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza