Ce noutăţi legislative se pregătesc pentru magazinele online

În România trebuie să crească încrederea consumatorilor în comerţul pe internet, motiv pentru care vor fi elaborate noi acte normative şi regulamente.

Adăugat: 16 Martie 2018
Ultima actualizare:16 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Dezbaterea "Drepturile în economia digitală". Foto: Maria Ţoghină
trimite pe mail

În România ar urma să fie înfiinţate anul viitor 15.000 de magazine online, dublu faţă de anul acesta, au precizat specialiştii în domeniu, la o dezbatere organizată la Bucureşti.

Ei au subliniat că este nevoie ca încrederea consumatorilor în comerţul pe internet să crească, motiv pentru care vor fi elaborate noi acte normative şi regulamente.

Mihai Roşioru de la Biroul de Informare al Parlamentului European în România: Anul acesta avem două noutăţi legislative: regulamentul privind geoblocarea, care va intra în vigoare undeva la finalul anului, şi regulamentul privind protecţia datelor personale, care vor produce efecte începând din 25 mai anul acesta. Evident că aceste două acte legislative au un impact profund atât în ceea ce priveşte mediul de business, autorităţile unui stat membru, cât şi, în esenţă, consumatorii, pe care ar trebui să îi avem în vedere în momentul în care discutăm astfel de politici.

Drepturile în economia digitală: o provocare pentru consumatori va fi şi subiectul emisiunii "Serviciul de noapte" cu Maria Ţoghină, difuată luni la miezul nopţii de Radio România Actualităţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza