Ce modificări vor fi făcute la Ordonanța 114

Preşedintele Senatului a precizat că principiile pe care este construită OUG 114 rămân valabile în continuare, dar vor fi făcute modificări convenite cu factorii implicaţi

Adăugat: 18 Martie 2019
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu. Sursa: www.facebook.com/tariceanu/
trimite pe mail

Ordonanţa 114 rămâne în atenţia comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor, dar discuţiile sunt amânate până la luarea unei decizii în coaliţia de guvernare cu privire la modificările care vor fi făcute.

Au loc încă analize, iar săptămâna aceasta s-ar putea contura primele concluzii,  spunea ministrul de finanţe.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a precizat că principiile pe care este construită ordonanţa de urgenţă 114 rămân valabile în continuare, dar vor fi făcute modificări convenite cu factorii implicaţi.

El estimează finalizarea documentului la sfârşitul lunii.

Călin Popescu Tăriceanu: Intenția noastră a fost și rămâne de a plafona prețul la gazele naturale pentru consumatorii casnici şi cei de favorizați, taxa pe activele bancare nu va fi legată de ROBOR, care este un indice bazat pe cotații, ci pe un indice stabilit pe baza mediei tranzacțiilor efective. Va exista de asemenea un stimulent pentru bănci în așa fel încât ele să scadă dobânzile, pentru că acesta a fost lucru pe care l-am urmărit și să crească nivelul de creditare. Avem în vedere să mergem cu două măsuri, una de penalizare în cazul în care practică în continuare dobânzi ridicate nejustificat și doi, o măsură de stimulare pentru cei care coboară dobânzile și acordă credite mai multe.

Liberalii vor respinge ordonanţa 114, a decis conducerea partidului.

Ludovic Orban, preşedintele PNL: Este o crimă împotriva economiei româneşti şi va genera nişte efecte catastrofale asupra evoluţiei economiei româneşti în perspectivă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza