Ce mesaje i-au trimis preşedintele Iohannis şi premierul Grindeanu lui Emmanuel Macron

De la Bucureşti, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Sorin Grindeanu i-au transmis felicitări lui Emmanuel Macron pentru câştigarea alegerilor.

Adăugat: 8 Mai 2017
Ultima actualizare:8 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, preşedintele României
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis îl felicită pe Emmanuel Macron pentru câştigarea alegerilor din Franţa şi afirmă că România doreşte să contribuie, alături de Franţa şi de celelalte state partenere, la susţinerea proiectului european.

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis:

"Cu ocazia victoriei dumneavoastră în alegerile prezidenţiale din Republica Franceză, doresc să vă adresez, în numele meu personal şi al poporului român, cele mai calde felicitări, împreună cu urări de deplin succes în exercitarea înaltelor responsabilităţi ce v-au fost încredinţate. Prin alegerea dumneavoastră, poporul francez s-a pronunţat ferm şi clar în favoarea continuării implicării Franţei în susţinerea proiectului european. România doreşte să contribuie, alături de Franţa şi de celelalte state partenere, la relansarea şi aprofundarea acestui proiect esenţial, astfel încât să putem oferi mai multă securitate şi prosperitate cetăţenilor noştri, într-un context marcat de multe provocări şi incertitudini", se arată în mesajul Preşedintelui României.

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază faptul că Franţa este un partener esenţial pentru România, iar relaţiile dintre cele două ţări, clădite pe o istorie comună şi pe afinităţi lingvistice şi culturale foarte strânse, au cunoscut în ultimii ani o dezvoltare fără precedent.

"Folosesc acest prilej pentru a vă asigura de întreaga mea disponibilitate de a lucra împreună cu dumneavoastră la aprofundarea relaţiilor privilegiate dintre România şi Franţa, pe baza Parteneriatului Strategic solid existent între ţările noastre. Sunt convins că Sezonul cultural comun din 2018-2019 va reprezenta şi el o ocazie excelentă pentru a scoate în evidenţă bogăţia şi diversitatea relaţiilor noastre", se mai arată în mesajul Preşedintelui României.

Mesajul premierului Sorin Grindeanu:

"Felicitări lui Emmanuel Macron pentru victoria istorică la alegerile prezidențiale din Franța! Astăzi, cetățenii francezi descurajează anti-europenismul și extremismul. Această victorie este o veste bună pentru Europa și pentru România!", scrie premierului pe Facebook.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza