Ce măsuri caută Ministerul Muncii pentru stimularea angajărilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că statul va suporta, timp de trei luni, o parte din salariul celor care se întorc la muncă din şomaj tehnic.

Adăugat: 24 Mai 2020
Ultima actualizare:24 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Violeta Alexandru, ministrul Muncii. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Guvernul caută măsuri prin care să stimuleze angajările, după ce numărul şomerilor a crescut cu 100.000, în ultima săptămână.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat la postul public de televiziune că statul va suporta, timp de trei luni, o parte din salariul celor care se întorc la muncă din şomaj tehnic.

Violeta Alexandru: Procentul va fi în jurul a 41 - 41,5%, aşa se conturează concluzia, după dezbaterile pe care le-am avut cu partenerii sociali. A doua măsură pe care o avem în vedere este o măsură de sprijin direct a angajatorilor care reiau în activitate pe cei ale căror contracte au fost întrerupte. Avem în vedere o măsură activă de sprijinire a angajatorilor printr-un procent de aproximativ 30%, astfel încât şi aceste persoane, persoane apte de muncă, să poată să aibă oportunitatea de a se întoarce la serviciu. Este o măsură care produce efecte. Este vorba despre stimularea printr-un sistem tip voucher a celor care lucrează prin contracte de muncă, dar mai ales în contracte de zilieri în agricultură.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza