Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Ce le urează politicienii românilor?

Premierul, miniştrii, ambasadorii transmit mesaje de felicitare de Ziua Naţională a României.

Ce le urează politicienii românilor?

Articol de Luminiţa Apostolescu, 01 Decembrie 2013, 09:50

"Acum este momentul să construim o Românie puternică, cu instituţii eficiente, cu o economie funcţională şi o societate dreaptă şi echitabilă", afirmă premierul Victor Ponta, duminică, în mesajul său adresat concetăţenilor de Ziua Naţională.

"Astăzi, de 1 decembrie, îmi doresc să avem înţelepciunea celor care, la 1918, au înţeles cât de important este să fim solidari, să fim uniţi într-o singură naţiune. Îmi doresc să privim spre viitor, să depăşim ura şi dezbinarea, şi să construim împreună proiectul de ţară care să ne unească, să ne mobilizeze şi să ne facă din nou să fim mândri de Români"', afirmă premierul în deschiderea mesajului său de salut.

Victor Ponta subliniază că perioada pe care o traversează ţara noastră este una prielnică pentru o construcţie statală importantă.

Premierul completează că românii au toate motivele să fie mândri de locul în care ţara a ajuns astăzi şi de prezentul lor.

"Trebuie să fim mândri de toţi cei care au ridicat drapelul României în lume, fie că vorbim de performeri, sportivi cu mari performanţe, cercetători sau inventatori; elevii şi studenţii olimpici, medaliaţi la competiţii externe sau artişti premiaţi. Trebuie să fim mândri de toţi acei români care, sub anonimat, îşi fac datoria zilnic pentru ţară, fără să apară în presă - fie că vorbim de militari, medici, pompieri, poliţişti sau profesori", declară Ponta.

El adaugă că alte motive de mândrie sunt faptul că România începe să redevină un stat eficient şi puternic, aflat într-o perioadă de creştere economică, şi totodată, buna relaţionare în plan extern.

Antonescu: Numai împreună vom putea moderniza România

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, transmite tuturor românilor că numai împreună putem construi şi moderniza ţara şi numai împreună putem schimba situaţia economică, socială şi politică din România.

De ziua naţională, preşedintele Senatului ne reaminteşte că o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic şi fără implicarea activă a cetăţenilor în societate nu putem avea o Românie puternică, demnă şi prosperă.

"Sărbătorirea Zilei Naţionale este în acelaşi timp şi un prilej de reflecţie, când trebuie să rememorăm valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credinţa, corectitudinea, respectul pentru lege şi solidaritatea. Să nu uităm că o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic şi fără implicarea activă a cetăţenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o ţară demnă şi prosperă. Cu această ocazie, doresc să le transmit compatrioţilor noştri că numai împreună putem construi România, că numai împreună putem moderniza România, şi numai împreună putem schimba situaţia economică, socială şi politică în România!", afirmă preşedintele Senatului.

Totodată, Crin Antonescu se adresează românilor care trăiesc în afara graniţelor ţării, asigurându-i de sprijinul său.

"De Ziua Naţională, gândul meu merge şi către românii care se află în afara graniţelor ţării, pe care îi asigur de preţuirea şi susţinerea mea pentru eforturile lor de a păstra vie identitatea naţională", spune preşedintele Senatului.

Duşa, cu gândul la militarii din teatrele de operaţiuni

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a susţinut duminică dimineaţa o videoteleconferinţă cu militarii români din detaşamentele dislocate în teatrele de operaţii din Afganistan, Kosovo şi Bosnia-Herţegovina, se arată într-un comunicat remisde Biroul de presă al M.Ap.N.

"Am ţinut să vă felicit astăzi, de Ziua Naţională, pentru că sunteţi forţe de elită ale Armatei României si apreciem eforturile pe care fiecare dintre dumneavoastră le face pentru ţară, acolo unde este dislocat", a spus ministrul Duşa, citat în comunicat.

Ministrul apărării naţionale le-a mai transmis militarilor care îţi îndeplinesc misiunile în teatrele de operaţii că este "cu sufletul si cu gândul alături de ei" şi i-a felicitat pentru rezultatele obţinute în îndeplinirea misiunilor încredinţate, precum şi pentru profesionalismul şi curajul de care dau dovadă.

Titus Corlăţean: Îi felicit pe toţi românii!

În mesajul său de felicitare, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, vorbeşte despre unitate şi despre România europeană.

"Sărbătoarea Zilei Naţionale a României este un prilej de aducere aminte şi de cinstire a memoriei celor care au realizat Marea Unire la 1 Decembrie 1918, dar şi a celor care au construit România modernă, pe principiile şi valorile care au stat la baza unităţii noastre naţionale. Pe aceleaşi principii am clădit împreună România de astăzi, România europeană. Avem o naţiune liberă, puternică şi mai prosperă", susţine Corlăţean.

El transmite un îndemn la solidaritate.

"În această zi de sărbătoare vreau să transmit fiecărui român din ţară şi din afara graniţelor un îndemn la solidaritate. Să construim împreună destinul României de mâine! "La mulţi ani, tuturor românilor!" "La mulţi ani, România!", urează Corlăţean.

Blaga: Ziua Marii Uniri - cel mai frumos moment de unitate şi înţelepciune

Ziua Marii Uniri este cel mai frumos moment de unitate şi înţelepciune din istoria poporului român, consideră preşedintele Partidului Democrat Liberal (PDL), Vasile Blaga.

"Atunci, românii au reuşit să creeze statul naţional români, demonstrându-se mai puternici decât orice guvern sau partid politic. Este un moment care trebuie să ne amintească, tot timpul, de faptul că toţi trebuie să stăm uniţi în spatele interesului naţional, să trecem peste egoisme şi politicianisme şi să urmărim binele tuturor. România de azi are multe de învăţat de la România de acum 95 de ani", a afirmat, duminică, Vasile Blaga, pe pagina sa de socializare.

Preşedintele PDL le-a urat "La mulţi ani!" românilor şi "să aibă parte de conducători care au învăţat ceva din unitatea, determinarea şi înţelepciunea momentului 1 Decembrie 1918!".

Ion Iliescu: 1 Decembrie 1918, împlinirea unui mare proiect naţional

Fostul preşedinte al României Ion Iliescu adresează, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, un mesaj de omagiu ostaşilor români căzuţi pe câmpurile de luptă ale Primului Război Mondial.

La 1 Decembrie 1918 începea un nou capitol în istoria României, spune Ion Iliescu, care a însemnat modernizare instituţională, dezvoltare economică şi socială, făurirea unei naţiuni conştiente de rolul său în această parte a lumii.

"România Mare a fost, încă de la făurirea sa, obiectul politicilor revizioniste şi revanşarde ale celor care nu s-au împăcat cu ideea dispariţiei imperiilor anacronice, drept pentru care au târât Europa în carnagiul unui război fără precedent. Românii au fost nevoiţi să-şi apere din nou, cu arma în mână, visul de a fi împreună", mai spune fostul şef al statului.

Piedone îi îndeamnă pe cetăţeni să arboreze tricolorul

Primarul Cristian Popescu Piedone îi îndeamnă pe toţi locuitorii sectorului 4 să arboreze la ferestre şi la geamurile autovehiculelor aflate în trafic drapelul naţional în data de 1 Decembrie pentru a arăta că simţim româneşte.

Edilul intenţionează chiar să îi surprindă pe locuitorii sectorului care sunt patrioţi, făcându-le şi cadouri naţionale dacă îi observă "români" în drumul său prin comunitate în această zi importantă pentru România.

Flori, steguleţe, cocarde tricolore şi vouchere cu reduceri la achiziţionarea unor produse destinate preparării bucatelor de sărbători le-a pregătit edilul cetăţenilor care pe 1 Decembrie nu vor uita că sunt români.


Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului
Știri 28 Martie 2024, 08:44

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului

Potrivit documentului, Executivul va menţine bonusurile reprezentând drepturile de hrană sau tichetele de masă, la valoarea...

Ordonanţă de urgenţă cu caracter fiscal, pe masa Guvernului
Marcel Ciolacu:  România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE
Știri 27 Martie 2024, 18:30

Marcel Ciolacu: România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE

Prin tot ceea ce facem, vrem să ajutăm Moldova să facă paşi mari şi siguri pentru a se apropia de Uniunea Europeană, a...

Marcel Ciolacu: România ajută Republica Moldova să facă paşi siguri către UE
Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut
Știri 27 Martie 2024, 08:19

Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut

Deşi veniturile totale în ianuarie şi februarie au fost mai mari cu peste 17 procente, raportate la primle două luni din...

Deficitul bugetar, dublu față de anul trecut
Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege
Știri 26 Martie 2024, 17:49

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare vor fi plafonate, potrivit unui proiect de lege adoptat...

Dobânzile la creditele acordate de instituţiile financiare nebancare, plafonate prin lege
Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare
Știri 25 Martie 2024, 19:36

Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare

Liderii coaliţiei de guvernare au decis în şedinţa de la Palatul Victoria ca Mihai Tudose să deschidă lista comună PSD-PNL la...

Mihai Tudose va deschide lista comună PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare
Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament
Știri 25 Martie 2024, 19:19

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament

Deputaţii au dezbătut în plen moţiunea simplă iniţiată de USR şi Forţa Dreptei împotriva ministrului agriculturii, Florin Barbu.

Moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Parlament
PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie
Știri 25 Martie 2024, 09:31

PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie

La social-democraţi lista este deschisă de Mihai Tudose, iar la liberali de Rareş Bogdan.

PSD şi PNL au validat candidaţii pentru lista comună la alegerile europarlamentare din 9 iunie
România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie
Știri 25 Martie 2024, 08:49

România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie

Începând cu 31 martie, pasagerii nu se vor mai opri la filtrele de control la graniţă pentru a le fi verificate documentele,...

România intră în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime din 31 martie