Ce demnitari vor avea cele mai mari salarii

Cele mai mari indemnizaţii le vor avea preşedintele României, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor doua camere ale Parlamentului, care vor primi 15.100 lei net.

Adăugat: 9 Iulie 2015
Ultima actualizare:9 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele ţării, prim-ministrul, preşedinţii Parlamentului şi şefii serviciilor de informaţii sunt printre demnitarii de rang înalt care vor avea de luna viitoare salarii mai mari.

Guvernul a luat această decizie ieri, iar majorarea vizează 48 de funcţii de demnitate publică.

Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului.

Executivul a mai anunţat ieri că până la sfârşitul anului vor fi majorate şi salariile angajaţilor din sistemul public.

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a precizat că-şi asumă răspunderea pentru această creştere.

"Nu ne putem preface că este normal ca un preşedinte de ţară europeană să primească la finalul de lună aproximativ 1500 de euro. După cum ştiţi, ani de zile salariul preşedintelui României a fost mai mic decât salariile unor funcţionari de rang secund din alte instituţii. Noul nivel de salarizare ţine cont de reperul pe care îl reprezintă salarizarea în interiorul justiţiei, şi anume remunerarea funcţiilor de preşedinte şi judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", a spus Oprea.

Chiar înainte de anunţul premierului interimar, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat iniţiativa Guvernului, menţionând că remuneraţia unui demnitar reflectă poziţia acestuia în stat.

"Ştiu că miniştrii, de foarte multe ori, sunt în situaţia ca în propriul minister un număr mare de funcţionari să aibă o remuneraţie considerabil mai mare decât ministrul, lucru care sigur nu poate fi o soluţie", a susţinut preşedintele.

Potrivit ordonanţei, cele mai mari indemnizaţii le vor avea preşedintele României, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor doua camere ale Parlamentului, care vor primi 15.100 lei net.

Urmează vicepremierul, cu 14.000 lei, apoi miniştrii şi şefii serviciilor, cu aproximativ 13.300 lei net.

Premierul interimar, Gabriel Oprea, a anunţat că până la finalul acestui an vor fi creşteri de salarii în tot sistemul public şi fiecare angajat la stat va primi un salariu corect în raport cu munca şi responsabilităţile sale.

El a precizat că prin proiectul pregătit în acest sens de Ministerul Muncii se au în vedere atragerea şi păstrarea în sistem a oamenilor competenţi.



Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza