Ce cred parlamentarii despre prelungirea stării de alertă

Apelul preşedintelui de a prelungi starea de alertă nu are deocamdată un ecou pozitiv în rândul majorităţii partidelor parlamentare.

Adăugat: 10 Iunie 2020
Ultima actualizare:10 Iunie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

PSD, care are cei mai mulţi reprezentanţi în legislativ, spune că decizia în acest moment este de a nu aproba prelungirea stării de alertă. Semnale similare şi de la PRO România şi ALDE şi inclusiv liderul

Si USR consideră că prelungirea stării de alertă nu ar trebui să se facă în toată ţara. Cătălin Purcaru are detalii despre reacţiile de scena politică.

Social-democraţii susţin că executivul trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să prezinte în parlament studii de specialitate care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, spune că în acest moment, cu argumentele prezentate de către preşedinte, decizia social-democraţiilor este de a nu vota în continuare starea de alertă.

Lucian Romaşcanu: Propunerea preşedintelui este inacceptabilă, cel puţin din punct de vedere al motivelor. Ele nu sunt susţinute de nici un fel de punct de vedere al oamenilor de ştiinţă. Este doar o dorinţă probabil a preşedintelui Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal de a continua sub umbrela stării de alertă afacerile, se pare, suficient de bănoase în ceea ce priveşte achiziţiile publice.

Şi USR condiţionează votul din parlament de Prezentarea unor date clare privind evoluţia situaţiei epidemiologice.

Liderul USR Dan Barna consideră că ar fi indicată prelungirea stării de alertă doar în localităţi unde există riscul de infectare cu noul coronavirus.

În schimb, liberalii spun că executivul în deciziile luate a ţinut şi va ţine întotdeauna cont de recomandările specialiştilor.

Florin Roman, liderul deputaţilor PNL: Lipsa unei astfel de legi practic blochează guvernul să acţioneze punctual acolo unde apar focare şi unde e nevoie de măsuri de izolare şi de carantină, ceea ce înseamnă restrângeri temporare ale unor drepturi şi libertăţi cetăţeneşti.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza