Ce contribuabili sunt scutiţi de la plata asigurărilor de sănătate

Scutirea de la plata asigurărilor sociale de sănatate se aplică, în general, persoanelor care nu au realizat venituri sau au obţinut venituri mai mici decât salariul minim pe economie.

Adăugat: 30 Iulie 2015
Ultima actualizare:30 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai multe categorii de contribuabili beneficiază de anularea contribuţiei la asigurările sociale de sănatate datorate pentru perioada ianuarie 2012 - ianuarie 2015.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial şi prevede că scutirea se aplică, în general, persoanelor care nu au realizat venituri sau au obţinut venituri mai mici decât salariul minim pe economie.

Copiii până la vârsta de 18 ani, tinerii între 18 şi 26 ani, dacă au fost elevi, inclusiv absolvenţii de liceu, până la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenţi se află printre categoriile de contribuabili care beneficiază de scutirea plăţii contribuţiei.

Alte categorii sunt femeile însărcinate şi lăuzele, bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate stabilite de Ministerul Sănătăţii, până la vindecarea respectivei afecţiuni, persoanele cu handicap şi cele persecutate politic de fostul regim comunist, veteranii de război, răniţii şi urmaşii celor ce şi-au pierdut viaţa  în revoluţie.

Cei care au plătit deja contribuţia la Fisc, vor putea solicita restituirea sumelor achitate şi îşi vor primi banii înapoi.

Conform noii legi,  restituirea se va face la cerere, însă, dacă persoana respectivă are datorii la bugetul de stat, mai întâi vor fi stinse acele obligaţii de plată, urmând să primească doar diferenţa de bani.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza