Ce au discutat membrii Guvernului în Delta Dunării

Premierul Victor Ponta a declarat că discuţiile informale din Delta Dunării au fost axate pe principalele priorităţi legislative guvernamentale.

Adăugat: 29 August 2015
Ultima actualizare:29 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Miniștrii Guvernului Ponta, la discuțiile din Delta Dunării. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Premierul Victor Ponta, împreună cu mai mulţi membri ai cabinetului, au avut discuţii informale, ieri, în cadrul unei deplasări în Delta Dunării, legate de principalele priorităţi legislative în perioada următoare.

Victor Ponta a apreciat pozitiv consensul politic la care s-a ajuns în privinţa Codului Fiscal, a cărui adoptare ar putea duce până la sfârşitul anului la apariţia altor trei legi esenţiale, între care şi cea a salarizării în sistemul bugetar.

"În primul rând trebuie să facem principiile: cum se plătesc, câte clase, câte grade, să fie ordine, că acuma e un haos. Al doilea lucru, pachetul financiar, este în cât timp putem să ajungem la ceea ce ne-am propus pentru că în niciun caz şi nimeni n-a zis că anul viitor de la 1 ianuarie toată lumea are salarii mult mai mari. Dar se poate face o segmentare pe trei-patru ani", a spus Ponta.

Victor Ponta a mai anunţat că o şedinţă comună cu guvernul din Republica Moldova va avea loc în Delta Dunării, cel mai probabil la sfârşitul lunii viitoare.

Premierul Victor Ponta a mai declarat că deplasarea la Tulcea alături de miniştrii Cabinetului său nu a fost legată doar de proiectele ce privesc Delta Dunării, discuţiile informale fiind axate pe principalele priorităţi legislative guvernamentale până la finalul anului, şi anume Legea achiziţiilor publice, Legea salarizării din sistemul bugetar şi bugetul de stat pentru 2016.

Vizita premierului Ponta şi a membrilor cabinetului său la Tulcea a însemnat pentru judeţ rezolvarea unor probleme punctuale ce vizează dotarea spitalului cu aparatură medicală, deblocarea fondurilor pentru modernizarea aeroportului şi, de asemenea, o alocare generoasă de 45 de milioane de lei pentru lucrări de infrastructură de la Ministerul Dezvoltării Regionale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza