CE a revizuit în scădere estimările privind creşterea economică a României

Comisia Europeană avertizează că proiectul Legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale.

Adăugat: 11 Mai 2017
Ultima actualizare:11 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia Europeană (CE) şi-a revizuit în scădere estimările pentru România, pentru acest an, referitoare la creşterea economiei şi a deficitului public şi avertizează că proiectul Legii salarizării unitare reprezintă un risc semnificativ la adresa obiectivelor fiscale.

Se aşteaptă de asemenea o revenire pe plus a ratei inflaţiei în 2017, urmată de o creştere de până la 3% în anul viitor.

Comisia anticipează şi o adâncire a deficitului de cont curent din cauza creşterii importurilor la presiunea cererii interne şi a menţinerii exporturilor la niveluri modeste în acord cu situaţia economică a partenerilor străini şi cu erodarea competitivităţii interne în condiţiile în care salariile cresc înainte să crească productivitatea.

Pe termen lung, Comisia prevede o încetinirea a creşterii economice bazate pe consum, pe măsură ce stimulii fiscali care încurajează cererea se vor atenua.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
11 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza