CCR: Unele dispoziţii din Codul Muncii, neconstituţionale

Curtea Constituţională a decis că anumite dispoziţii din Codul Muncii referitoare la situaţia de suspendare a contractului de muncă din iniţiativa angajatorului sunt neconstituţionale.

Adăugat: 23 Aprilie 2015
Ultima actualizare:23 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

CCR a luat joi în dezbatere excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 52 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii, potrivit cărora "(1) Contractul individual de muncă poate fi suspendat din inițiativa angajatorului în următoarele situații: (...) b) în cazul în care angajatorul a formulat plângere penală împotriva salariatului sau acesta a fost trimis în judecată pentru fapte penale incompatibile cu funcția deținută, până la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești".

"În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art. 52 alin. (1) lit. b) teza întâi din Legea nr. 53/ 2003 — Codul muncii sunt neconstituționale", se arată într-un comunicat al CCR.

Deciziile sunt definitive şi general obligatorii şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanţelor care au sesizat Curtea Constituţională.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

AICI Comunicatul CCR


 


Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza