CCR: Restrângerea incriminării conflictului de interese nu încalcă Constituţia

Curtea Constituţională a decis că restrângerea sferei incriminării conflictului de interese nu încalcă dispoziţiile constituţionale referitoare la dreptul intern şi internaţional.

Adăugat: 14 Iunie 2017
Ultima actualizare:14 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea a respins astfel o sesizare referitoare la modificările aduse în acest sens Codului Penal.

Potrivit Curţii, Convenţia Naţiunilor Unite şi Convenţia penală privind corupţia lasă la latitudinea statelor alegerea mijloacelor de combatere a acestui fenomen, fără a le impune în mod expres prevederea în legislaţia naţională a anumitor infracţiuni, într-o anumită manieră sau cu un conţinut prestabilit.

Judecătorii au apreciat că proiectul de lege nu încalcă principiul egalităţii în drepturi, legiuitorul, în aplicarea politicii sale penale, având competenţa să prevadă reguli cu caracter general privind pedepsele penale, dar şi excepţii de la aceste reguli, atâta vreme cât acestea din urmă au ca efect acordarea unui regim juridic mai favorabil.

Sesizarea a fost formulată de parlamentari ai Partidului Mişcarea Populară, Partidului Naţional Liberal şi ai Uniunii Salvaţi România, potrivit reporterului Radio România Actualităţi, Mădălina Verman.
 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza