CCR: Pensiile speciale pentru aleșii locali, neconstituționale

Legea pensiilor speciale pentru aleșii locali a fost contestată de guvern, care susţine că impactul bugetar al aplicării ei ar fi unul semnificativ, în jur de 400 de milioane de lei pe an.

Adăugat: 20 Iulie 2016
Ultima actualizare:20 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a României a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, pentru a doua oară, că este neconstituţională legea referitoare la pensiile speciale pentru aleşii locali.

Magistraţii au admis a doua sesizare a Guvernului pe această temă, pentru că nici de această dată Parlamentul nu a precizat natura indemnizaţiei prevăzute în proiectul de act normativ, a explicat preşedintele Curţii, Valer Dorneanu.

Preşedintele Curţii a mai precizat că în cazul în care revine asupra acestei iniţiative parlamentul ar trebui să nu mai facă discriminare între diverse categorii de aleşi locali.

Redactorul RRA,  Diana Surdu aminteşte că guvernul a contestat, din nou, actul normativ pentru că nu sunt clar precizate sursele de finanţare pentru aceste pensii, iar impactul bugetar al aplicării legii ar fi de 400 de milioane de lei pe an.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza