CCR "nu poate lua o măsură disciplinară" împotriva lui Toni Greblă

Președintele CCR, Augustin Zegrean, susține că judecătorii Curții nu-i pot cere demisia colegului lor, Toni Greblă.

Adăugat: 26 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Zegrean, președintele CCR
trimite pe mail

Curtea Constituţională a decis că împotriva judecătorului Toni Greblă nu poate fi pornită o acţiune disciplinară.

"Noi nu putem să-i cerem demisia, noi suntem judecători. Nu există noţiunea de a cere demisia cuiva. (...) Da, s-a hotărât să nu-şi dea demisia, deocamdată. (...) De mâine va fi în concediu, ca să-şi rezolve treburile, să se lămurească cu acuzaţiile care i se aduc şi asta este. (...) Este în concediul de odihnă pe 2015 şi în continuare vom vedea ce va fi", a declarat Zegrean, după şedinţa CCR.

Zegrean, a precizat că Toni Greblă a dat o declaraţie în care susţine că nu desfăşoară activităţi care ar putea atrage incompatibilitatea cu mandatul de judecător.

"Nu putem lua o măsură disciplinară împotriva lui câtă vreme el, sub sancţiunile ştiute - un om care face o declaraţie scrisă ştie ce-l aşteaptă dacă minte - sub aceste sancţiuni el spune că nu a îndeplinit nici un fel de activităţi care să-l facă incompatibil cu calitatea de judecător al Curţii. Nu doreşte să-şi dea deocamdată demisia", a spus Zegrean.

El a spus că Toni Greblă şi-ar putea pierde mandatul în situaţia în care s-ar dovedi că s-a aflat în stare de incompatibilitate, însă atunci ar putea fi acuzat şi de declaraţie mincinoasă.

"De exemplu, un act de la Registrul Comerţului din care să rezulte că are activităţi comerciale. (...) Am putea să-l cerem dacă am avea bănuieli că există. (...) Câtă vreme el spune că nu are niciun fel de ... Ştiţi ce înseamnă declaraţie mincinoasă? Încă cinci ani de închisoare", a mai spus Augustin Zegrean.

Judecătorul Toni Greblă a anunţat că nu-şi dă demisia şi că începând de mâine intră în concediu legal de odihnă.

El a fost pus sub acuzare de DNA pentru mai multe fapte, printre care şi trafic de influenţă.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza