CCR: Legea privind majorarea salariilor din educaţie şi sănătate este constituţională

Legea de salarizare a bugetarilor, care prevede majorarea salariilor din educaţie şi sănătate în medie cu 15%, este constituţională.

Adăugat: 14 Decembrie 2016
Ultima actualizare:14 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a decis că legea de salarizare a bugetarilor, care prevede majorarea salariilor din educaţie şi sănătate în medie cu 15%, este constituţională.

Într-o primã reacþie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a salutat decizia Curţii în privinţa legii de salarizare a bugetarilor.

Liderul social-democrat scrie pe Facebook cã sperã ca preşedintele sã promulge aceastã lege cât mai repede, pentru ca majorările să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%.

Premierul Dacian Cioloş a anunţat, ulterior, că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate în cazul legii adoptate de Parlament.

"Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată şi vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare", preciza Cioloş pe 8 noiembrie.

Pe 9 noiembrie, şi grupul PNL din Camera Deputaţilor a sesizat Curtea Constituţională cu privire la neconstituţionalitatea acestei legi.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza