CCR: există un conflict juridic de natura constituţională între preşedintele României şi Parlament

CCR a stabilit că există un conflict juridic de natura constituţională între preşedintele României şi Parlament cu privire la desemnarea premierului.

Adăugat: 24 Februarie 2020
Ultima actualizare:24 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail
Curtea Constituţională a admis astăzi sesizarea privind desemnarea premierului demis, Ludovic Orban, pentru a forma un nou guvern, stabilind că există un conflict juridic de natura constituţională între preşedintele României şi parlament.
 
Şeful statului va trebui să procedeze la o nouă desemnare, care, subliniază Curtea, trebuie să urmărească formarea unei majorităţi parlamentare.
 
Preşedintele aşteaptă motivarea deciziei CCR
 
Preşedintele Klaus Iohannis nu a comentat decizia de astăzi a Curţii Constituţionale şi aşteaptă motivarea acesteia pentru a lua o decizie.
 
Şeful statului a criticat din nou acţiunile social-democraţilor şi a spus că acestea reprezintă o sfidare la adresa cetăţenilor, cu atât mai mult acum când România are nevoie de acţiune politică responsabilă şi nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză şi într-o situaţie de instabilitate.
 
Preşedintele României a mai afirmat că nu va desemna un premier din partea unei alianţe coagulate în jurul PSD, pentru că ar intra în coliziune directă cu opţiunea românilor.   
 
Klaus Iohannis: Cea mai legitimă soluţie este revenirea cât mai repede la votul cetăţenilor şi crearea unei noi majorităţi parlamentare care să poată susţine un guvern stabil. Nu putem continua aşa cu situaţii de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial. Vedem însă că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor şi deşi timp de trei ani de zile a eşuat în a guverna, acum vrea să îi împiedice să îşi facă treaba pe cei care au dovedit că vor şi ştiu ce trebuie făcut în România. 
 
Întoarcerea la electorat este soluţia corectă pentru situaţia politică în care se află România, a mai spus preşedintele Klaus Iohannis, însă este de părere că şansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%, informează redactorul RRA, Oana Bâlă.


Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza