CCR dezbate contestaţia PNL-PDL asupra Legii bugetului

Curtea Constituţională va examina, astăzi, sesizarea grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL privind modul în care a fost adoptată legea bugetului de stat pe anul 2015.

Adăugat: 29 Decembrie 2014
Ultima actualizare:29 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Opoziţia, reprezentantă de PNL susţine că Guvernul nu ar fi respectat termenul de depunere a proiectului şi că nu ar fi elaborat strategia fiscal bugetară, aşa cum prevede legislaţia.

Pe de altă parte, reprezentanţii principalului partid de guvernământ, PSD, afirmă că din cauza acestei contestaţii, există riscul amânării indexării pensiilor şi a măririi salariilor, promisă pentru angajaţii din Educaţie şi Sănătate.

Amintim că pe 21 decembrie, în plenul reunit al Parlamentului, senatorii şi deputaţi au votat bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale pe anul 2015.

Au fost dezbateri-maraton pe proiectul de buget, acesta fiind votat cu 339 de voturi pentru şi 141 de voturi împotrivă, votul pentru bugetul asigurărilor sociale,  fiind de 329 voturi pentru şi 148 împotrivă.

Opoziţia a votat împotriva bugetului.

Deputatul PDL, Andreea Paul a declarat , la aceea dată, că bugetul nu are viziune şi că este "cel mai cârpit buget după 1989.

"Bugetul nu vine cu soluţii economice adevărate pentru ţară şi este un buget făcut pentru salvarea politică a PSD şi a lui Victor Ponta", a spus Andreea Paul.

Tot pe 21 decembrie, Eugen Nicolăescu a anunţat că PNL va contesta bugetul la Curtea Constituţională.

Vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe din Cameră, liberalul Eugen Nicolăescu, a explicat că decizia de contestare a documentului a fost luată pentru că nu a fost respectat termenul de depunere a legii, adică 15 noiembrie, dar şi pentru că Guvernul nu a elaborat o strategie fiscal bugetară.

În replică, purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, şi ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, îi acuză pe liberali de iresponsabilitate şi apreciază că, în urma acestui demers, cetăţenii sunt cei care vor avea de suferit, pentru că riscă sa nu mai poata beneficia de măsurile prevăzute în buget.

Eugen Nicolăescu a afirmat, însă că nu există niciun pericol de a nu se da oamenilor drepturile respective şi că scopul contestării la Curte este de a nu permite apariţia unei legi suspectate de neconstituţionalitate.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza