CCR: Deciziile privind incompatibilitatea aleșilor sunt constituționale

Dispoziţiile atacate la Curte sunt cele în baza cărora Agenţia Naţională de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului.

Adăugat: 16 Decembrie 2014
Ultima actualizare:16 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a României a decis marţi că sunt constituţionale dispoziţiile referitoare la incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

CCR a respins cu majoritate de voturi excepţia ca neîntemeiată.

Ca urmare a deciziei de astăzi a Curţii, procesele în instanţă prinvind incompatibilitatea unor aleşi locali vor continua.

Dispoziţiile atacate la Curte sunt cele în baza cărora Agenţia Naţională de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului

În 9 decembrie, Curtea a amânat să se pronunţe în dosarele în care era ridicată această excepţie, motivul fiind imposibilitatea constituirii completului de judecată.

Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza