CCR aşteaptă mâine rezultatele finale de la BEC

Rezultatele finale ale scrutinului prezidenţial de duminică sunt aşteptate, în această după-amiază, la Biroul Electoral Central.

Adăugat: 4 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Zegrean, preşedintele CCR
trimite pe mail

Potrivit preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, după primirea rezultatelor finale de la Biroul Electoral Central, CCR va avea termen până vineri să se pronunţe asupra validării sau nu a primului tur de scrutin prezidenţial.

"După calendarul electoral, stabilit prin hotărâre de guvern, ar trebui să le primim mâine şi până vineri avem termen să ne pronunţăm, să validăm sau să invalidăm rezultatele alegerilor. Avem şi câteva cereri, prin care ni se solicită să anulăm aceste alegeri, dar aici lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru că legea este foarte strictă în privinţa asta, pot fi anulate la alegeri numai în măsura în care s-au comis fraude care au influenţat rezultatul final al alegerilor", a arătat Zegrean. 

Preşedintele CCR a mai spus că mâine vor fi analizate toate cele şapte contestaţii depuse, precizând-în context-  şi că din diaspora a fost primită o sesizare, adresată mai multor instituţii, în care se cere verificarea modului în care au fost organizate alegerile.

"Avem şi câteva cereri, prin care ni se solicită să anulăm aceste alegeri, să se organizeze un nou tur prim, un nou prim tur de scrutin, dar aici lucrurile sunt un pic mai complicate, pentru că legea este foarte strictă în privinţa asta. Pot fi anulate la alegeri numai în măsura în care s-au comis fraude, care au influenţat rezultatul final al alegerilor. Deci dacă prin fraudele care se invocă, s-ar stabili că s-a influenţat ordinea câştigătorilor, nu?, ar fi o posibilitate, dar ştiţi foarte bine că la noi, de când se organizează alegeri, a doua zi se reclamă deja fraudarea lor. Încă până acum nu am auzit să se fi anulat alegeri pentru aşa ceva", a declarat Zegrean, în această dimineaţă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza