CCR analizează o eventuală incompatibilitate a judecătorului Toni Greblă

Curtea Constituţională analizează dacă judecătorul Toni Greblă, pus sub urmărire penală pentru corupţie, se află sau nu în incompatibilitate, a anunţat preşedintele Curţii, Augustin Zegrean.

Adăugat: 26 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres, Augustin Zegrean, preşedintele CCR
trimite pe mail

Preşedintele Curţii Constituţionale a adăugat că plenul acestei instanţe va lua o decizie după ce va asculta punctul de vedere al magistratului Toni Greblă

"Dacă declară ca a fost într-o situaţie care-l face incompatibil, va trebui să plece. Dacă nu este într-o astfel de situaţie, nu avem nimic ce să facem. Plenul va hotărî în funcţie de declaraţia pe care el o dă. Asta înseamnă că după ce stau de vorbă cu dumnealui, o să ne reunim în plen, să vedem ce spunem. N-am primit nici o solicitare de la DNA", a spus, astăzi, Zegrean. 

Potrivit legii, pentru a nu fi incompatibili, magistraţii Curţii Constituţionale nu au voie să desfăşoare o altă activitate în afara celei didactice.

Procurorii spun însă că judecătorul Toni Greblă ar fi exercitat neîntrerupt, direct şi prin interpuşi diverse activităţi comerciale, inclusiv în perioada când era la Curtea Constituţională

Judecătorul Curţii Constituţionale, Toni Greblă, este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia, în scopul obţinerii de bunuri sau foloase necuvenite, preciza comunicatul  Direcţiei Naţionale Anticorupţie emis pe 22 ianuarie.

Potrivit procurorilor, magistratul ar primit un autoturism de lux şi mai multe bunuri de la finul său, pentru a interveni în sprijinul firmelor acestuia.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
26 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza