CCR a validat turul I al alegerilor. Ponta şi Iohannis se confruntă în turul II

CCR a validat vineri primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale şi a stabilit că în turul doi se vor confrunta Victor Ponta (PSD-UNPR-PC) şi Klaus Iohannis (ACL).

Adăugat: 7 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Victor Ponta (stânga) şi Klaus Iohannis (dreapta). Fotografie de Alexandru Dolea
trimite pe mail

Judecătorii Curţii Constituţionale au validat rezultatul alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, dar şi candidaţii pentru turul al doilea.

Potrivit CCR, turul II se va organiza pe 16 noiembrie.

Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor intra din nou în campanie electorală, după ce decizia magistraţilor va fi publicată în Monitorul Oficial, a declarat  peşedintele Curţii Constituţionale Augustin Zegrean.

"Curtea confirmă rezultatele alegerilor pentru funcţia de preşedinte al României desfăşurate în primul tur de scrutin la 2 noiembrie. Aducem la cunoştinţa publică faptul că se va organiza al doilea tur de scrutin pentru că niciun candidat nu a obţinut numărul de voturi necesare pentru a fi declarat preşedinte din primul tur de scrutin. Se organizează al doilea tur de scrutin, duminică, 16 noiembrie, la care vor participa Victor Ponta şi Klaus Iohannis, în această ordine. Decizia este definitivă şi se publică în Monitorul Oficial", a anunţat preşedintele CCR, Augustin Zegrean.

Rezultatele finale după turul întâi al scrutinului arată că Victor Ponta - candidatul alianţei PSD-UNPR-PC - a obţinut 40,44% din voturile valabil exprimate, iar Klaus Iohannis  - susţinut de Alianţa Creştin Liberală -  30,37 la sută.

VEZI REZULTATELE FINALE ALE BEC

Peste puţin timp, echipele de campanie ale celor doi finalişti au programată o întâlnire pentru a discuta cu privire la o posibilă dezbatere între cei doi.

Tot astăzi, la sediul Ministerului de Externe vor avea loc discuţii cu ambasadorii şi consulii pentru organizarea în bune condiţii a turului doi al alegerilor prezidenţiale în secţiile de votare din străinătate.

  Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza