CCR a respins sesizarea Avocatului Poporului privind OUG 13

Sesizarea Avocatului Poporului pe OUG 13 a fost respinsă ca inadmisibilă.

Adăugat: 9 Februarie 2017
Ultima actualizare:9 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Valer Dorneanu, președintele CCR
trimite pe mail

Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă sesizarea făcută de Avocatul Poporului privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului, acum abrogată,  prin care se aduceau modificări Codurilor Penal şi de Procedură Penală.

Instanţa a observat că în aceste condiţii, solicitarea a rămas fără obiect.

Anunţul a fost făcut de preşedintele Curţii, care a ţinut să precizeze că în altă situaţie, cererea Avocatului Poporului ar fi fost îndreptăţită.

Pe de altă parte, el a explicat că judecătorii constituţionali nu au identificat deocamdată prevederi ale actului normativ abrogat care să fi produs totuşi efecte. În caz contrar, există soluţii şi pentru ele, a conchis Valer Dorneanu:

"În unele cazuri, noi putem continua cercetarea şi asupra actelor abrogate, atunci când ele au produs efecte juridice. În cazul sesizării făcute de către Avocatul Poporului, nici din intervenţia procurorului, nici din examinarea pe care am făcut-o noi nu am găsit elemente care să fi fost deja aplicate, să fi produs consecinţe şi efecte juridice. Dacă va exista aşa ceva, sigur vor exista remediile prevăzute de Constituţie şi de legea noastră de organizare", a spus Valer Dorneanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza