CCR a amânat decizia privind dezincriminarea conflictului de interese

Judecătorii CCR vor discuta din nou despre dezincriminarea conflictului de interese în cazul parlamentarilor care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013, în 11 octombrie.

Adăugat: 5 Octombrie 2016
Ultima actualizare:5 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea Constituţională a României a amânat ieri luarea unei decizii în legătură cu sesizarea mai multor deputaţi privind dispoziţiile legii pentru interpretarea articolului referitor la dezincriminarea conflictului de interese în cazul parlamentarilor care şi-au angajat rudele la birourile parlamentare până în anul 2013.

Judecătorii CCR vor lua în discuţie din nou această problemă pe data de 11 octombrie.

Parlamentarii care au semnat sesizarea consideră neconstituţionale interpretările unui articol din Legea 96 pe 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, deoarece adoptarea acesteia ar putea conduce la un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Deputaţii arată că acest proiect de lege are efecte retroactive. Se încalcă astfel, susţin ei, principiul neretroactivităţii legii, consacrat de prevederile Constituţiei, informează Agerpres.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza