Cazul Vosganian, "discutat pe 18 septembrie în Comisia Juridică"

Senatorii din Comisia juridică vor studia miercurea viitoare materialul probator în cazul ministrului Varujan Vosganian, pentru care Parchetul a cerut începerea urmăririi penale, deoarece documentele nu au ajuns încă la Comisie.

Adăugat: 10 Septembrie 2013
Ultima actualizare:10 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Comisia juridică a Senatului se va întruni pe data de 18 septembrie într-o şedinţă secretă pentru a studia materialul probator în cazul lui Varujan Vosganian pentru care Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a cerut începerea urmăririi penale, a anunţat, marţi, senatorul PNL Tudor Chiuariu.

Preşedintele comisiei juridice din Senat, Tudor Chiuarie a declarat că Varujan Vosganian va fi audiat abia peste două săptămâni pentru a avea timp să îşi pregătească temeinic apărarea.
    
"Încă nu ne-au fost puse la dispoziţie materialele probatorii în care se face vorbire în adresa de înaintare a procurorului-şef al DIICOT. Deci membrii Comisiei nu le pot consulta. Am luat următoarele decizii: miercurea viitoare să avem o şedinţă secretă având în vedere că materialele probatorii sunt confidenţiale şi membrii Comisiei să poată studia pe ce se bazează cererea Parchetului", a spus Chiuariu.
    
Totodată, el a mai anunţat că senatorul Varujan Vosganian va fi invitat la audieri în Comisie pe 1 octombrie.
    
"Să îi facem o adresă senatorului Varujan Vosganian pentru a-i aduce la cunoştinţă că (...) îşi poate exercita dreptul la apărare fie prin depunerea unui memoriu scris, fie prin prezenţa în faţa Comisiei. Am stabilit un termen în acest sens, 1 octombrie. E nevoie ca orice persoană aflată într-o asemenea situaţie să aibă timpul şi înlesnirile necesare pregătirii apărării, aşa cum spune Convenţia europeană a drepturilor omului", a declarat liberalul.
    
Tudor Chiuariu a mai explicat că ar fi fost bine ca o dată cu referatul procurorilor să ajungă la Senat şi materialul probator.
    
"Nu ştiu din ce cauză acesta nu a ajuns, dar probabil că în zilele următoare, astfel încât miercurea viitoare să fim în situaţia de a putea studia acest materiale", a susţinut acesta.
    
El a mai precizat că în PNL nu s-a luat o decizie politică în acest sens.
    
"Nu s-a luat o decizie formală în acest sens şi probabil că înainte de votul în plen, pe baza concluziilor Comisiei juridice, vom avea şi o decizie politică în acest sens. Toată lumea aşteaptă concluziile Comisiei juridice", a adăugat senatorul liberal Tudor Chiuariu.
    
Varujan Vosganian este acuzat de DIICOT că în perioada 2007-2008 a semnat şi susţinut în guvern acordarea de discount-uri substanţiale la livrarea de gaze naturale către Interagro, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale unui grup infracţional constituit de omul de afaceri Ioan Niculae şi a utilizat Romgaz în interesul privat al Interagro.
    
În acest caz, DIICOT a solicitat începerea urmării penale şi împotriva fostului ministru Adriean Videanu, pentru acelaşi gen măsuri, în perioada 2009-2010.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
10 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza