CAZUL Bodnariu. Ambasadorul României se întâlnește cu ministrul norvegian al copiilor

Ambasadorul României în Oslo, Adrian Davidoiu, se va întâlni cu ministrul norvegian al copiilor, egalităţii şi incluziunii sociale.

Adăugat: 12 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:12 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ambasada României la Oslo
trimite pe mail

Ambasadorul României în Oslo, Adrian Davidoiu, se va întâlni, mâine, cu ministrul norvegian al copiilor, egalităţii şi incluziunii sociale pentru a discuta situaţia familiei Bodnariu ai cărei copii au fost luaţi de Serviciul de protecţie a copilului pe motiv de violenţă fizică a părinţilor.

Întrevederea are loc la două luni de la solicitarea făcută în acest sens de partea română, iar premierul Dacian Cioloş face un apel la autorităţile norvegiene să perceapă dimensiunea sensibilă a cazului la nivelul opiniei publice româneşti şi internaţionale, a declarat, astăzi, purtătorul de cuvânt al executivului, Dan Suciu.

"Partea română înţelege că sunt anchete în curs pe care partea norvegiană le realizează conform legislaţiei norvegiene. Respectăm pe deplin acest demers, dar, de asemenea, partea română speră să fie informată cât mai rapid în legătură cu evoluţia acestor anchete, iar primul ministru al României va urmări personal evoluţiile acestui caz. În acelaşi timp, partea română face toate demesurile care ţin de autorităţile noastre pentru a contribui la lămurirea acestei situaţii", a spus Dan Suciu.

Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, organism total autonom faţă de guvernul central norvegian, a decis să ia cei cinci copii ai lui Marius Bodnariu, cetăţean român, şi Ruth Bodnariu, cetăţean norvegian, invocând "disciplinarea fizică" a copiilor, admisă de familie sub forma unor "palme la fund".Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza