Cauţiune de 1,5 milioane de lei pentru Piedone

Cristian Popescu Piedone a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile, suma stabilită fiind 1,5 milioane de lei.

Adăugat: 18 Decembrie 2015
Ultima actualizare:18 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cristian Popescu Piedone
trimite pe mail

Procurorii au pus sechestru asigurator pe o parte din averea fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, în dosarul de corupţie deschis după tragedia de la Clubul "Colectiv".

Piedone a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune pentru 60 de zile, suma stabilită fiind de un milion şi jumătate de lei, transmite redactorul RRA, Mădălina Verman.

Măsura sechestrului a fost luată şi în cazul a trei funcţionare din primărie.

Acum două zile procurorii au extins urmărirea penală pe numele lui Piedone, pentru noi fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit DNA, pe lângă Clubul "Colectiv", el a mai autorizat o firmă, tot cu încălcarea regulilor privind apărarea împotriva incendiilor.

COMUNICAT DNA

În completarea comunicatelor nr. 2010/VIII/3 din 16 decembrie 2015 și nr. 1716/VIII/3 din 7 noiembrie 2015, privind cercetările penale referitoare la fapte asimilate corupției, efectuate în legătură cu tragedia de la Clubul „Colectiv”, Biroul de Informare și relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, față de inculpatul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București. cercetat pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual;

Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;
b) să informeze de îndată Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției și instanța de judecată cu privire la schimbarea locuinței;
c) să se prezinte la Poliția Sectorului 4 București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat;
d) să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
e) să nu se apropie de și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu inculpații și cu martorii din același dosar
f) să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență;
g) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Inculpatului i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri aflate în proprietatea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, precum și asupra unor sume de bani.

Măsura sechestrului asigurător a fost dispusă și față de bunuri și sume de bani aparținând inculpatelor IOFCIU AURELIA, GANEA LUMINIȚA-LARISA, MOȚOC SANDRA-RAMONA, la data faptelor funcționare în cadrul Primăriei al Sectorului 4 București.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza