Catherine Ashton, în vizită la Chişinău

Şefa diplomaţiei europene, Catherine Ashton a făcut o vizită la Chişinău, precizând că scopul pentru care a venit este de a reafirma sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova.

Adăugat: 4 Martie 2011
Ultima actualizare:4 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Şefa diplomaţiei europene Catherine Ashton a discutat, joi, la Chişinău cu premierul Vlad Filat despre reformele democratice din Republica Moldova şi despre modul în care autorităţile moldovene încearcă să iasă din blocajul instituţional generat de criza politică internă.   
 

"Mă aflu în Republica Moldova pentru a vă asigura că vă susţinem demersurile" - a declarat Înaltul reprezentant al Uniunea Europeană pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Catherine Ashton.


În cursul unei vizite fulger pe care a întreprins-o, joi, la Chişinău, Catherine Ashton şi-a declarat sprijinul pentru reformele Alianţei pentru Integrare Europeană şi a lansat un apel pentru depăşirea crizei politice.  


"Am discutat despre relaţia dintre Uniunea Europeană şi Moldova şi despre importanţa găsirii unei soluţii pentru actualul blocaj instituţional. Mai mult decât orice, ştim că Moldova are nevoie de instituţii funcţionale care să lucreze pentru atingerea ambiţiilor sale europene", a mai spus Catherine Ashton.  


Blocajul politic din Republica Moldova durează deja de aproape doi ani, din cauza incapacităţii Parlamentului de a alege un preşedinte.


"Privind relaţiile dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova, am analizat realizările noastre de anul trecut şi din ultimele luni şi am discutat despre planuri de viitor", a precizat Ashton.


Ea a mai apreciat că "s-au realizat multe într-o perioadă scurtă de timp", dând exemplu "inovatorul şi ambiţiosul Acord de Asociere", care "va apropia Uniunea Europeană şi Republica Moldova, printr-o asociere politică şi o integrare economică".


Evenimentul a durat câteva minute, iar jurnaliştii nu au avut posibilitatea să adreseze întrebări oficialului european.


Catherine Ashton mai are programate întrevederi cu şeful Legislativului, preşedintele interimar, Marian Lupu, care se întoarce de la Strasbourg, şi cu liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

 Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
4 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza