Cătălin Predoiu, dispus să-l susţină pe contracandidatul său, Nicuşor Dan

Candidatul PNL la primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, reafirma că dreapta poate câştiga şefia administrativă a Bucureştiului doar unită.

Adăugat: 26 Mai 2016
Ultima actualizare:26 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Predoiu, candidatul PNL la Primăria Generală
trimite pe mail

Invitat la o dezbatere electorală organizată de Grupul pentru Dialog Social şi Revista 22, Cătălin Predoiu a spus că îl va susţine pe Nicuşor Dan din partea USB dacă acesta se va plasa înaintea lui la un sondaj ce va fi realizat săptămâna viitoare.

"Am acordul partidului. Şefii echipei mele de campanie discutaseră cu conducerea partidului să facem această propunere pentru a risipi, odată pentru totdeauna acest semn de întrebare: cine e mai bine plasat şi pentru a oferi o cale mai sigură. Până la capăt sunt deschis cu tot partidul în spate să pun în funcţiune această soluţie politică", a afirmat el.

Nicuşor Dan, încrezător în şansele sale

La aceeaşi dezbatere, candidatul USB la primaria Capitalei, Nicusor Dan, a precizat ca are şanse să caştige alegerile din 5 iunie.

"Mare parte din votanţii care intenţionează să mă voteze pe mine acum nu merg către candidatul PNL. Cei care spun acum că intenţionează să voteze candidatul PNL vor merge către un candidat anti-PSD în situaţia în care candidatul PNL se retrage. Ar fi ridicol ca eu, care sunt în această luptă de 10 ani să mă retrag în faţa domnului Predoiu, care a venit în povestea asta de două săptămâni, trei săptămâni, a spus Nicuşor Dan, citat de redactorul RRA, Iulia Gherman.

Gabriela Firea vrea să colaboreze cu primarii de sector pentru construirea a şase pieţe

Candidatul PSD - UNPR pentru primăria generală a capitalei, Gabriela Firea, îşi propune să înfiinţeze, în colaborare cu primarii de sector, 6 piețe țărănești, unde producătorii agricoli să-şi vândă marfa.

Acest proiect se numeşte "Hrană sănătoasă pentru București" se arată într-un comunicat de presă.

Ovidiu Sitterli, candidatul PSD la funcția de primar al Sibiului, vrea ca și cetățenii care locuiesc în cartierele orașului să se bucure de aceleași condiții ca locuitorii din zona centrală.

"Contractul nostru social are ca obiect doleanţele sibienilor. Mulţi îşi doresc în cartiere să aibă stradă, să aibă trotuare, să aibă locuri de joacă civilizate pentru copii, zone verzi, persoanele vârstnice locuri de socializare, iluminat stradal, siguranţă în cartiere. Sunt foarte, foarte multe străzi neasfaltate, trotuarele rupte. Sibieni trăiesc, astăzi, mai rău ca la ţară. Da, cartierele sunt prioritatea noastră", a spus Ovidiu Sitterli.

Candidatul PSD vrea un “Sibiu verde”, cu parcuri și piste pentru biciclete, și un centru cultural modern, informează corespondentul RRA, Carmen Vulcan.

Candidatul PMP la primăria Aradului, Samuel Caba, a declarat, într -o conferinţă de presă, că doreşte un spital municipal modern cu o secţie de oncologie.

Samuel Caba a acuzat actuala administraţie de indiferenţă şi de irosirea banului public pe evenimente festiviste fără rost.

"Aradul nu are spital municipal la ora actuală. Aradul are bani să poată să-şi facă singur acest spital, mai puţine evenimente din astea, ştiu eu, mai puţine festivaluri, mai puţine petreceri ziua şi noaptea şi reuşim să facem un spital modern, un spital care e mai important decât, să zic, aceste evenimente publice, aceste festivaluri şi petrecem după ce suntem sănătoşi", a afirmat Samuel Caba, citată de corespondentul RRA, Ioan Suciu.

Kelem Hunor: Alianţa cu Forumul Democrat al Germanilor din România, o reuşită pentru UDMR

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, crede că alianţa cu Forumul Democrat al Germanilor din România pentru alegerile locale din judeţul Satu Mate este foarte importantă şi reprezintă o reuşită.

"La nivelul Municipiului Satu Mare şi la nivelul judeţului am unit forţele cu Forumul Democrat German şi eu cred că este un lucru extrem de benefic şi am constatat şi cu ocazia sondajelor făcute dar şi prin alte contacte cu oamenii din Satu Mare că sunt foarte mulţi români care doresc o schimbare şi care văd în persoana domnului Kereskényi posibilitatea de a schimba în bine mersul lucrurilor în Municipiul Satu Mare", a spus liderul UDMR.

Corespondentul RRA, Adrian Marchiş, aminteşte că Uniunea îl propune candidat la primăria municipiului Satu Mare pe Kereskényi Gábor.

Din agenda electorală a zilei

►Liderul PSD, Liviu Dragnea, se află, la această oră, în judeţul Bistriţa Năsăud. El participă la o întâlnire electorală la Casa orăşenească de cultură din Sângeorz-Băi. Tot în această localitate, dar de la ora 14:00, Liviu Dragnea va avea o nouă întâlnire electorală la Mega Park. După-amiază, Liviu Dragnea va vizita judeţul Maramureş, unde se va întâlni cu alegătorii în localităţile Borşa, Vişeul de Sus şi Sighetu Marmaţiei.

►Preşedintele PMP, Traian Băsescu, se află, la această oră, în judeţul Bacău, iar după-amiază va face un turneu electoral în judeţul Prahova.

►Co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, va efectua un turneu electoral în judeţul Dolj, iar de la ora 12:30 va participa la un eveniment de prezentare a lui Mircea Năstase, candidatul pentru funcţia de primar al muncipiului Craiova.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza