Cătălin Ivan: Iniţiativa Ţinutului Secuiesc este primitivă

Europarlamentarul Cătălin Ivan, liderul delegaţiei PSD la Parlamentul European, a declarat că nu crede că iniţiativa cetăţenească a Consiliului National Secuiesc va fi luată în serios la nivel european.

Adăugat: 18 Mai 2012
Ultima actualizare:18 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul Cătălin Ivan este  sceptic cu privire la potenţialul iniţiativei cetăţeneşti a Consiliului Naţional Secuiesc de a fi luată în serios la nivel european.

Ivan a spus că i se pare primitiv să discuţi în prezent, la nivel european, de graniţe, când toţi încearcă să renunţe la graniţe şi să creeze cetăţeanul european.

În opinia sa, temele naţionaliste, de conflict etnic nu îşi mai au locul în Europa, ele nu mai există ca tematică şi se încearcă convingerea tuturor că europenii sunt uniţi în diversitate.  

Europarlamentarul a arătat că apartenenţa la o minoritate etnică, la o naţiune membră a Uniunii Europene nu poate să fie obiect de discriminare şi că nu contează dacă eşti român şi lucrezi în Spania sau dacă eşti maghiar şi îţi cauţi loc de muncă în Bucureşti, pentru că nu ai voie să fii discriminat etnic, nu ai voie să creezi bariere, nici măcar între popoare.

"În conditiile în care România se luptă să intre în Schengen şi încearcă să convingă Olanda, când încearcă să convingă Spania să accepte români şi să le dea acelaşi salariu cum dau unui spaniol, unui britanic sau unui olandez, pentru că sunt toţi cetăţeni europeni, astfel de aspecte de genul celor ridicate de CNS nu-şi au sensul şi sunt total neserioase", a declarat  Ivan într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş.

Cătălin Ivan a spus că astfel de iniţiative sunt luate în serios la nivel european doar dacă este vorba despre încălcări foarte grave ale drepturilor minorităţilor, ori astfel de discuţii nu-şi au sensul pentru că în România drepturile minorităţilor sunt şi vor fi respectate.

Menţionăm că Consiliul Naţional Secuiesc  intenţionează să promoveze o iniţiativă cetăţenească la nivel unional privind adunarea unui milion de semnături din 7 state ale Uniunii Europene, pentru reglementarea protecţiei acelor regiuni care păstrează tradiţii culturale şi naţionale şi care se disting de restul regiunilor.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
18 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza